Program


AI_am (SE, HU): AI am here - A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös program

AI_am (SE, HU): AI am here - A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös program

Képzeljünk el egy Mesterséges Intelligenciát - egy lényt, aki kísérletet tesz az emberi kommunikáció értelmezésére és interakcióba lép velünk. Hogyan viselkedne? Mit mondana nekünk?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 10. kedd, 20:00

Manapság egyre fejlettebb algoritmusokat, utasításokon alapuló programokat alkalmazunk, melyek képesek arcokat azonosítani, megértik a beszédet vagy akár autókat irányítanak. Ezek a rendszerek hasznosak ugyan, de alapvetően csak eszközök, korlátozott végrehajtó képességgel. Vajon elképzelhetőek másfajta Mesterséges Intelligenciák is? Olyanok, amik túlmutatnak önmagukon?
 
Az AI am here előadás a Mesterséges Intelligenciára kreatív partnerként tekint, melyben az előadók teste és a digitális algoritmusok kölcsönhatásba lépnek egymással. A produkció egy olyan alternatív jövőképet fest, ahol a biológiai és digitális létformák közötti dialógust a kölcsönös kíváncsiság alakítja. Ahol a „felhasználó” és a „rendszer” egymástól megkülönböztetett szerepei összemosódnak.
 
A 2013-ban alapított AI_am egy koreográfus, egy AI-fejlesztő és kreatív technológusok egyedülálló nemzetközi együttműködése, mely a mesterséges intelligencia és a kortárs tánc kapcsolatát kutatja. A projekt egyfelől kifinomult gépi tanulási technikák alkalmazásával, a művészet és tudomány egyedi összekapcsolásával az előadóművészet fogalmát definiálja újra, másrészt a Mesterséges Intelligencia területeihez kötődő általános kérdéseket vizsgálja.
 
Koreográfia: Valencia JAMES
Előadók, társalkotók: Valencia JAMES, LAKATOS-VARGA Boglárka, Nea LANDIN
Koreográfiai konzulens: Nina KOV
Tanácsadó, dramaturg: ARDAI Petra
Látvány- és jelmeztervező: Linnea BÅGANDER
Fénytervező: Tanja RUEHL
Zene és hang: Scott CAZAN
Kutatás és kreatív koncepció: Valencia JAMES és az alkotói csapat
Technológia és koncepció konzulens : BOGNÁR Botond
AI kutatás és fejlesztés: Alexander BERMAN
Kreatív technológia: HAJDU Gáspár, PAPP Gábor / XORXOR
Produkciós menedzser: KOVÁCS Andrea / Let it Be! art agency
Támogatók: Swedish Arts Grants Committee, Swedish Arts Council, Life Long Burning, European Commission Culture Program, EMMI, NKA
Koproducer: Scene44, n + n Corsino, Marseille, 3:e Våningen
Partner: Workshop Foundation

A projekt az Európai Unió Kultúra Programjának támogatásával valósul meg.

 

Ajánlatunk


Rejtélyesség, egyfajta bizsergető idegenség és misztikum hatja át az előadást, bizonyos formáival és hangulatával Lynchet idézve(ki ne emlékezne a Twin Peaks vörös függönyeire!). A The Green egy lenyűgöző előadás, meghökkentő és felforgató látványelemekkel, valahol a cirkusz, színház és az újmágia mezsgyéjén.

sors-diagnózis egy felvonásban Emese története se nem mese, se nem álom, hanem kortárs valóság. Portré egy nőről, egy társadalomról.

Zságer Balázs (live – album premiere) Abul Mogard (live) swanasa (live)

Ajánló


Hová sodorja a szeszélyes tengerár a kis csónakot hajótörött utasaival, az angyali szépségű nyolcéves leánykával és az értelmes, talpraesett kilencéves…

Az előadás akár egy (ön)gyógyító rituálé: Rodrigues és társulata a gyógyulás szellemeit - az encantadosokat - idézik meg. A címválasztás…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!