Program


Átlátszó Hang 2017 - Ensemble Pamplemousse: The Absurd Dancing With The Sublime

Átlátszó Hang 2017 - Ensemble Pamplemousse: The Absurd Dancing With The Sublime

Az Ensemble Pamplemousse (US) alkotócsoport tagjai többségükben az Egyesült Államok zeneszerzés tanszékeinek doktori iskoláin végeztek az elmúlt években. Közösségük azonban ennél jóval korábban alakult ki 2003-ban a frissen kibontakozó New York-i kortárszenei színtéren, melynek mára az együttes egyik fontos fiatal együttese lett.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. január 8. vasárnap, 19:00

Közös nyelvet beszélnek, melyben az amerikai és az európai újzenei hagyományok és az amerikai avant-garde performatív nyelve egyaránt jelen van. Tagjaik kompozíciói elhangzottak már a korábbi Átlátszó Hang fesztiválok alkalmával, például 2013-ban a berlini DieOrdnungDerDinge játszotta Jessie Marino Rot-Blau című művét a Trafóban, illetve tavaly a bécsi Black Page Orchestra Bryan Jacobs - Dis Un Il Im Ir című trióját a Zeneakadémián.

Ezen az estén az együttes tagjainak legfrissebb munkáit egy egységes előadássá komponálva szünet nélkül mutatják be. A koncert előtt rövid bevezetőt tartunk a darabokról, illetve az azokban használt technikai, zeneszerzői eszközökről. Január 10-én pedig este hattól tartanak egy előadást az együttes tagjai How to make music with your friends and win audiences [thus win more friends] címmel a BMC könyvtárában, melyen zenei anyanyelvükről és hagyományaikról, munkamódszereikről és a jelenlegi amerikai újzenei tendenciákról beszélnek majd.

A műsor: 
Moai Bow-Tie Caterpillar Shout 
for Pamplemousse
David Broome 2016
 
Panaesthesia
for Pamplemousse
Natacha Diels 2016
 
A Thing is a Hole in a Thing it is Not (IV)
for cello, flute, keys, drums, noise
Andrew Greenwald 2014
 
Organic Synthesis Vol. 1
for two computer-controlled slide whistles, cello, snare drum
Bryan Jacobs 2015
 
Throw Me to You and Back Again (times four)
for Weston, Dave, Andrew, Bryan, Natacha and Jessie
Jessie Marino 2016
 
Natacha Diels - fuvola, zeneszerző / flute,composer
Andrew Greenwald - dob, zeneszerző / drums, composer
Jessie Marino - cselló, zeneszerző / cello, composer
David Broome - billentyűk, zeneszerző / keys, composer

Bryan Jacobs - hangmérnök, zeneszerző / sound engineer, composer
Weston Olencki - harsona / trombone

Ajánlatunk


Üdv a parlamentben! Ragadd meg a távirányítót és szavazz! Oktatásügy, biztonságpolitika, polgári szabadságjogok, popzene - mondj véleményt és befolyásold a döntéseket! Az erőviszonyok az ülés során folyamatosan alakulnak. Találd meg a kimondott szó politikai szerepét újra – a maga nyers és mozgósító erejével együtt.

" .. reggel izzadva ébredünk és felsikoltunk hogy nincs ott a foga íve a nyakunkon csak egy hajszál a torkunkon és amikor már azt érezzük nincs tovább nem lehet tovább .. "

Ajánló


Megindító szellemidézés: a Börcsök Boglárka által készített videofelvételek és a precíz megszemélyesítés segítségével három elhunyt táncos elevenedik meg - és…

Magyar és térségbeli újcirkusz előadások, munkabemutatók, szakmai beszélgetések, közösségi események és a MUCH MORE Showcase, a cirkuszi számok & előadás…

Megindító szellemidézés: a Börcsök Boglárka által készített videofelvételek és a precíz megszemélyesítés segítségével három elhunyt táncos elevenedik meg - és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!