Program


Claudia Triozzi-Somló Dávid: Hangsúly Ladik Katalin: Alice Kódországban

Claudia Triozzi-Somló Dávid: Hangsúly Ladik Katalin: Alice Kódországban

Claudia Triozzi (F) – Somló Dávid: Accents/ Hangsúly
Avignon után és Brüsszel előtt egy speciális, egy alkalomra összeállt francia-magyar duó konstruál és dekonstruál hangokat a színpadon.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 24. kedd, 20:00

Az 1985 óta Franciaországban élő olasz Claudia Triozzi képzett balettművész, bár  művei sohasem voltak egyfókuszúak, a vizuális művészeteken át a hangképzés legkülönbözőbb módjai/lehetőségei hatottak rá. Amikor az avignoni fesztivál a magyar Somló Dáviddal állította párba, született meg ez a különös hatású hangkompozíció, amely a hangalapú kommunikáció gyökereit, lehetőségeit és korlátait járja körül.
 
Kitalálta és előadja/Design and interpretation: David Somló et Claudia Triozzi
Producer: Dam-Cespi, Trafo   a SOURCE Kreatív-Európa program keretében/in the frame of Source Program of Creative Europe
Koproducer/Coproduction: SACD-Festival d’Avignon
 
Ladik Katalin: Alíz Kódországban / Alice in Codeland
 
Magára ismerhet-e a modern alkotóművész Lewis Carroll Alice alakájában? Vezet-e út a tükrön való áthatolástól, a Cheshire-i macskától a fogyasztói társadalom kódokkal telerajzolt világába, van-e kiút a kódok labirintusából?
 
Ezek a kérdések is foglalkoztatják Ladik Katalint, akinek ezen darabját a Łódź-i Muzeum Sztuki mutatta be először 2012-ben és azóta megjárta Ottawát és a Kassák Múzeumot, illetve az Óbudai Társaskört is, de az Alíz Csodaországban már 1980-as performanszai óta visszatérő eleme művészetének. Ladik Katalin a magyar hangköltészet és képzőművészet ikonikus alakja, idén szerepelt a Kasselben és Athénben párhuzamosan megrednezésre került Documenta 14-en.

Hangok: Ladik Katalin, Fischer Károly
Ének: Biszák Júlia
Zene, hangszer: Király Ernő, citrafon (új hangszer)
Szöveg: Ladik Katalin, Lewis Carroll, James Joyce
Munkatársak: Vajda Tibor, Doru Barbulov
Háttéranimáció, multimédia, feliratozás: Schreiner József

Ajánlatunk


Megindító szellemidézés: a Börcsök Boglárka által készített videofelvételek és a precíz megszemélyesítés segítségével három elhunyt táncos elevenedik meg - és velük együtt a modern tánc szabadságát és a 20. századi ideológiák elnyomását tükröző megható élettörténetük.

Az előadás akár egy (ön)gyógyító rituálé: Rodrigues és társulata a gyógyulás szellemeit - az encantadosokat - idézik meg. A címválasztás oka sokrétű: a munkafolyamat a covid-19 okozta egészségügyi válsággal összefüggésben indult és abból a vágyból született, hogy az encantadosok erői által varázsolják el a világot, és állítsák helyre annak törvényes rendjét. 11 táncos 140 színes takarót hív segítségül állandó alakváltáshoz.

Magyar és térségbeli újcirkusz előadások, munkabemutatók, szakmai beszélgetések, közösségi események és a MUCH MORE Showcase, a cirkuszi számok & előadás koncepciók szemléje.

Ajánló


Rejtélyesség, egyfajta bizsergető idegenség és misztikum hatja át az előadást, bizonyos formáival és hangulatával Lynchet idézve(ki ne emlékezne a Twin…

Hová sodorja a szeszélyes tengerár a kis csónakot hajótörött utasaival, az angyali szépségű nyolcéves leánykával és az értelmes, talpraesett kilencéves…

A Willany Leó Improvizációs Táncszínháznak -az improvizáció műfajából kifolyólag- egyik fő jellemzője a kísérletezés, a folyamatos megújulás.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!