Program


Compagnie par Terre / Anne Nguyen (FR): Önellátás (Autarcie (...) ) 200% tánc

Compagnie par Terre / Anne Nguyen (FR): Önellátás (Autarcie (...) ) 200% tánc

Organikus veretés.

Stratégiajáték ötven percben, mely alatt négy táncos tomboló rítusba kezd félúton a kötött, arccal-előre mozdulatok világa és a szabad kalandozás között.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 28. szombat, 20:00

Breakdance, popping és waacking specialitásaikat forgatják meg kortárs mozgáskincsükben. Erős egyéniségüket belökik a színpadra, területet foglalnak, szövetségest keresnek és hatalomra törnek. Harci táncok, nyughatatlan törzsi rítusok, pulzáló, zabolátlan ritmusok keresik a harmóniát.
A break táncos és a hiphop párbajokat jól ismerő Anne Nguyen 2005-ben alapította társulatát. Tudományos gondolkodás és a harcművészetekben való jártassága inspirálja koreográfiai világát, melyben keveri a hiphopot saját nyelvével. Pontos mozdulatok, geometriai korlátok, kontrasztok az energiahasználatban és sűrűségben, váratlan térhasználat – ezeken keresztül egyesíti a hiphop nyers rutinosságát grafikus, dekonstruált koreográfiai nyelvével.
 
„B-boying jellegű előadás Anne Teresa de Keersmaeker stílusában. Vagy inkább valami breakdance keresztezve William Forsythe fogalmakkal. A koreográfus Anne Nguyen hozzászokott már ezekhez a megjegyzésekhez. Érti is a hasonlatot, mivel a hiphopot igyekszik szétszedni, hogy újra összerakhassa, mint egy kirakós játékot, és létrehozhassa egyre elismertebb koreográfiáit.” (Liberation)
 
Koreográfia: Anne Nguyen
Táncosok: Sonia Bel Hadj Brahim or Konh-Ming Xiong or Anne Nguyen, Magali Duclos, Linda Hayford, Valentine Nagata-Ramos; Beugró táncos: Farrah Elmaskini
Eredeti zene (zeneszerző és ütőhangszeres): Sébastien Lété
Fényterv: Ydir Acef
Művészeti tanácsadók: AragoRn Boulanger, Jim Krummenacker
Jelmezterv: Courrèges
 
A Teatroskop támogatásával valósul meg a FranceDanse Orient-Express részeként. A Teatroskop programot a Francia Intézet, a francia Kulturális és Kommunikációs Minisztérium és a francia Külügy és Nemzetközi Fejlesztés Minisztérium indította el.

Ajánlatunk


Az előadás akár egy (ön)gyógyító rituálé: Rodrigues és társulata a gyógyulás szellemeit - az encantadosokat - idézik meg. A címválasztás oka sokrétű: a munkafolyamat a covid-19 okozta egészségügyi válsággal összefüggésben indult és abból a vágyból született, hogy az encantadosok erői által varázsolják el a világot, és állítsák helyre annak törvényes rendjét. 11 táncos 140 színes takarót hív segítségül állandó alakváltáshoz.

Rejtélyesség, egyfajta bizsergető idegenség és misztikum hatja át az előadást, bizonyos formáival és hangulatával Lynchet idézve(ki ne emlékezne a Twin Peaks vörös függönyeire!). A The Green egy lenyűgöző előadás, meghökkentő és felforgató látványelemekkel, valahol a cirkusz, színház és az újmágia mezsgyéjén.

Magyar és térségbeli újcirkusz előadások, munkabemutatók, szakmai beszélgetések, közösségi események és a MUCH MORE Showcase, a cirkuszi számok & előadás koncepciók szemléje.

Ajánló


sors-diagnózis egy felvonásban Emese története se nem mese, se nem álom, hanem kortárs valóság. Portré egy nőről, egy társadalomról.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!