Program


Harjinder Pal Singh - Az Indiai Klasszikus Zene Mesterei XXII.

Harjinder Pal Singh - Az Indiai Klasszikus Zene Mesterei XXII.

Sorozatunkban ismét színpadra kerül a magából végtelen nyugalmat és derűt árasztó hangszer, a kasmíri cimbalomnak is nevezett szantúr, amely a múlt század egyik nagy újítása volt az indiai klasszikus zenében, és Shivkumar Sharma, valamint az estén fellépő tanítványa, Harjinder Pal Singh tették nemzetközileg elismertté.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 23. szombat, 20:00

19.15-től a Shivkumar Sharma a Santur mestere című dokumentumfilmet vetítjük magyar felirattal.

Harjinder Pal Singh a modern szantúr megalkotója, Pandit Shivkumar Sharma első tanítványa. A kasmíri cimbalomjáték a ritmus és a dallam végtelen variációjára épül, ezért Harjinder előbb tablán tanult, majd elsajátította a pakhawaj játékot Ustad Nihal Singh tanítványaként. Kiemelkedő zenei tehetsége miatt spirituális vezetője Satguru Jagjit Singh Bombay-be vitte, hogy ott Pandit Shivkumar Sharma beavatott tanítványa legyen. Első szólókoncertjét 1986-ban adta a híres Pt. Vishnu Digambhar Paluskar fesztiválon, Delhiben, azóta a világ színpadait járja, hogy népszerűsítse hangszerét.
 
Bhupinder Singh Chaggar egyik legkitűnőbb tanítványa Pt. Sharda Sahai-nak, a Benares tabla Gharana nagymesterének. A több évtized gyakorlással és koncertezéssel nemcsak Európa, de India egyik elismert tabla-szólistája lett. Az elmúlt évtizedekben folytatta progresszív zenei hozzáállását és a klasszikus koncertek mellett számos nagyszerű jazz és világzenei formációban szerepelt. Szóló tablajátékával meghívást kapott a legnagyobb Angliai indiai klasszikus zenei fesztiválra, a Darbar fesztiválra, ami azért is kitüntetés, mert ott jellemzően az indiai klasszikus zene idősebb, Indiában nevelkedett generációja mutathatja meg tudását.
 
Harjinder Pal Singh Santur
Bhupinder Singh Chaggar Tabla

Ajánlatunk


Közösségi színházi előadás a munka és a szabadidő viszonyáról

Magyar és térségbeli újcirkusz előadások, munkabemutatók, szakmai beszélgetések, közösségi események és a MUCH MORE Showcase, a cirkuszi számok & előadás koncepciók szemléje.

sors-diagnózis egy felvonásban Emese története se nem mese, se nem álom, hanem kortárs valóság. Portré egy nőről, egy társadalomról.

Ajánló


Van egy pont, ahol dobbantani kell.

Az iskola már nem zárhat magába. Még irányít, lehetőségeket mutat, de eljön…

Rejtélyesség, egyfajta bizsergető idegenség és misztikum hatja át az előadást, bizonyos formáival és hangulatával Lynchet idézve(ki ne emlékezne a Twin…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!