Program


Hiroaki Umeda (JAP): Drives (2016) & Holistic Strata (2011)

Hiroaki Umeda (JAP): Drives (2016) & Holistic Strata (2011)

Régi és új. Hiroaki Umeda ezúttal 5 magyar táncossal dolgozik együtt idén nyáron, az elkészült darab a Sziget után most együtt látható a sokak által szeretett, varázslatos Holistic Stratával.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. szeptember 16. péntek, 20:00

„Umeda minden darabja a fény-hang-kép-test ingergazdag négyszögében tett önfeledt barangolás…Halk moraj fut végig a nézőtéren az ezernyi villogó apró fénypixellel virtualizált figura láttán…És megállíthatatlanul ömlenek a szélesvásznú, szemkápráztató digitális képek: egy emberforma a pislogó fénycsillagok rengetegében, a szél kavarta virtuális hóesésben, a szürkésfekete ”zajos képek” fogságában. Umeda mintha gyökeret eresztett volna, nem lép semerre, szinte csak a felsőteste imbolyog, „beleáll” a futó képek irányába, vagy éppen ellenmozog, kaméleonként belesimul a digitális tájba, vagy finom, ellenpontozó világítással sejtelmesen kiemelkedik belőle…Ülünk egy minden érzékszervünkre sokkhatást gyakoroló virtuális ingerrengeteg, egy installáció közepén, ebben a különös csillagközi, holisztikus audiovizuális tájképben, és csak kapkodjuk a levegőt erősen a székünkbe kapaszkodva. Utazunk” Králl Csaba

Hiroaki Umeda japán koreográfust és multidiszciplináris művészt a japán avantgárd művészeti világ meghatározó, egyik legbefolyásosabb művészeként tartják számon. Előadásai intenzív vizuális elemeket hordoznak, koreográfiáinak központi eleme a digitális hátterű holisztikus művészi gondolkodás, az érzékszervek folyamatos stimulálása. „Nem üzenetekben gondolkodom, érzeteket akarok a nézőknek közvetíteni.” – vallja az alkotó.

A Holistic Strata nem több és nem kevesebb, mint Umeda víziója a táncról, ahol a test virtuálissá válik. A multidiszciplináris alkotó szinte elsöpri a tánc és a vizuális művészetek közötti határmezsgyét, a lenyűgöző vízió, amelyet felmutat, egyszerre hat minden érzékszervünkre, olyan akár egy különleges installáció. A feszes koreográfiában Umeda fényszemcsék tengelyében, digitális képekre, videóra és különleges effektekre táncol, igen, táncol. Az ember azt sem tudja, hova kapja a fejét.

Hiroaki Umeda módszere, az úgynevezett Kinetic Force Method és a magyar kortárstáncosok magas szintű technikai tudása ötvöződik az előadásban. Két távoli kultúra találkozása: hasonlóságok és a különbözőségek a vizualitás univerzális nyelvének segítségével. Umeda előadásaiban a csoportos viselkedés megnyilvánulásait, azoknak a tánc nyelvén történő kifejezését keresi. Magyar bemutatója a kultúrákon túlnyúló társas rendszereket kutatja. A próbafolyamat két szakaszban folyik, Hiroaki Umeda először 2016 májusában dolgozik két hetet a táncosokkal és egy magyar videó művész is csatlakozik a kreatív csapathoz. Júliusban és augusztusban kerül sor a második próbaszakaszra a SÍN Kulturális Központban és a Trafó Kortárs Művészetek Házában.

< Fluid Intelligence>
Koreográfus: Hiroaki Umeda
Előadók: Dányi Viktória, Frigy Ádám, Varga Csaba, Horváth Nóra, Nagy Emese
Producer: SÍN Kulturális Központ
Társproducerek: Sziget Fesztivál, Trafó Kortárs Művészetek Háza, Pro Progressione

<Holistic Strata>
Táncos és Koreográfus: Hiroaki UMEDA
Látvány: S20
Kép programozás: S20, Satoru HIGA, Yoshito ONISHI
System Design: Satoru HIGA, Yoshito ONISHI
Hangterv : Satoshi HAMA (YCAM), S20
Fényterv: Fumie Takahara (YCAM), S20
Jelmez: Ryoko Katayama
Érzékelő fejlesztőmérnök : Yoshito ONISHI, Richi OWAKI (YCAM)
Video Richi OWAKI (YCAM)
Technikai vezető: Takuro IWATA (YCAM)

 

Ajánlatunk


sors-diagnózis egy felvonásban Emese története se nem mese, se nem álom, hanem kortárs valóság. Portré egy nőről, egy társadalomról.

#teisjobbankedveledakígyókatazénbizonytalanragyogásúhajamnál #minekvagyokilyenrongyoskisnudli #zsibbadt

SUB.LAB.PRO The Ensemble Programnak egy 9 hónapos kreatív platform pályakezdő táncosok számára. Professzionális társulati munkakörnyezetet imitálva kreatív alkotások réven teljes eszköztárat kínál az Ensemble táncosainak a professzionális művészeti területen való boldoguláshoz.

Ajánló


Van egy pont, ahol dobbantani kell.

Az iskola már nem zárhat magába. Még irányít, lehetőségeket mutat, de eljön…

Megpróbáljuk elmesélni milyen az, amikor nem tudunk mesélni. Amikor az ember nem tud enni, aludni, olvasni. De más mesélnivalónk is…

„Sorry. Próbáltuk, de nem sikerült. Próbáltunk visszatérni a normalitásba, a sötét színházterembe, létrehozni egy táncelőadást, és azzal foglalkozni, amihez a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!