Program


JazzaJ - K-Monitor: Infomusic

JazzaJ - K-Monitor: Infomusic

JazzaJ - K-Monitor: Infomusic
Vizuális zenei performansz
 több

Hogyan érvényesülhet értékítélet a zene nyelvén? Hogyan tud az infómuzsika összefüggéseket kiemelni, relációkra rávilágítani? Hogyan válhatnak különböző értékgörbék, közbeszerzési ábrák vagy valutaárfolyamok egy-egy szerzemény alapanyagává? Az Infomusic játékos eszközökkel hívja fel a figyelmet komoly témákra, miközben az internet feneketlen kútjából felhozott, egymással látszólag semmilyen összefüggést nem mutató adatokból gyúr elektronikus zenei live-actet.
 
Az adatalapú zeneszerzés napjaink számítógépes környezetében mindinkább új lendületet kap. Az elmúlt évtizedekben több száz grafikus partitúra, sajátos kombinatorikus logikán alapuló hangművészeti alkotás született. A különféle szoftverek széles lehetőségek tárházát nyitották meg a zeneszerzők számára a különféle adatbázisok zenévé alakítására.
 
A JazzaJ zenei projektjeinek fő inspirációs elemei és játékterületei a közönség és előadó, az improvizáció és kompozíció, az élő és felvett anyagok kölcsönhatása, a pillanat megélése. A nyílt adathasználatot és adatvizualizációs módszertanokat népszerűsítő K-Monitorral közös kollaboráció eredményeként ezúttal a szabadon elérhető internetes adatmezők saját világába vezetnek be.
 
Közreműködik: RUBIK Ernő Zoltán, BOLCSÓ Bálint, KOVÁTS Gergő, LÉDERER Sándor
Együttműködő partnerek: K-Monitor, Bánkitó Fesztivál, Let it Be! art agency

Ajánló


Peeping Tom (BE): Moeder Angolul, magyar felirattal.

Budapesti lakásba végrehajtó érkezik, hogy kilakoltasson egy egyedülálló asszonyt. Egy váratlan fordulat azonban…