Program


MOMEZaj 1. // Konopás Judit, Hajnóczy Csaba

MOMEZaj 1. // Konopás Judit, Hajnóczy Csaba

A MOMEZaj sorozat a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemhez kapcsolódó szerzőket, előadókat mutat be a közönségnek.


 több

A decemberi MOMEZaj fellépői Konopás Judit és a sorozat szerkesztője, Hajnóczy Csaba.

Konopás Judit Emese a jelenben és a hangokban való létezés pillanatát és abban megélt tapasztalatait szeretné átadni a legújabb szerzeményével, amely a HEARTING INTO THE CONTINUUM címet viseli.
Évek óta a térrel és annak különböző aspektusaival foglalkozik, tanulmányait építészként fejezte be. Számos építész és belsőépítész irodában dolgozott Londonban és Budapesten egyaránt. Nem csak építészeti, de fotós munkáit is díjazták.
 
Munkáit - melyekben a tér és az ember közötti kommunikáció és interakció jelenik meg különböző felületek és textúrák alkalmazásával - Európa szerte számos kiállításon mutatatták be. Világszerte publikált, a belsőépítészeten, építészeten, fotóművészeten és zenén belül egyaránt.
 
Szakmai karrierje elején, Konopás Judit Emese a téri vizualizációval és formálással foglalkozott leginkább. Érdeklődési területe különböző művészeti ágakban, úgy mint építészet, művészet, zene, fotóművészet, kortárs tánc volt szerteágazó. Régebben a különböző területek közötti átjárhatósággal kísérletezett. Manapság ezen területeken szerzett tudását immerzív hangszobrok és hanginstallációk létrehozásával egyesíti.
 
Hangkutató, művész és szervező entitás, aki számos hanggal kapcsolatos eseményben vesz és vett részt máig is. Ilyen például a Csepeli hangséták a Factory Playground címen a Picture Programmm Budapest keretén belül és a Revisioning Realism minifesztivál, amely a Patyolatban került bemutatásra. A 4DSOUND térbeli hangrendszerén a Showroom of Contemporary Sound-on mutatta be az élő, interaktív hanginstallációját, az Earnest Endeavour-t. Zenéi a 14. Verzió Nemzetközi Ember Jogi Dokumentumfilm Fesztivál keretén belül az IZA című film zenéjeként került a Művész Moziban bemutatásra. Workshopokat tart különböző egyetemeknek és művészeti szervezeteknek egyaránt.
 
Az utóbbi időkben a hang és a tér kapcsolatát kutatja.

Mindenki katalizátora, értelmezője és tanúja a környezetének. A városunk labirintus, amely egyben életünk színtere is. Környezetünket a körülöttünk élő emberek, zajaik és hangjaik határozzák meg és befolyásolják.
 
A hallgatóságot ezúton invitálná egy útra, ahol a fülünkre hagyatkozhatunk és talán városunk jobb megértéséhez és hangtérképünk átalakításához vezethet.

Hajnóczy Csaba (Kontroll Csoport, Kampec Dolores etc.) néhány éve foglalkozik ökológiai akusztikával, terepfelvételeken alapuló komponálással és improvizációval. A "Terep" projekt ezeket a darabokat mutatja be, jelen esetben Szilágyi Lenke fotóival, amelyek Tarr Kálmán közreműködésével jutnak el projektált formájukhoz.

Ajánló


KV Társulat / Caryl Churchill: Földi paradicsom Ősbemutató

Dollár Papa Gyermekei: Otthon (August Strindberg: A pelikán) - a Család trilógia második…

ELŐADÁS UTÁN Közönségtalálkozó Czabán György filmrendező vezetésével A debreceni bemutató után februárban a…