Program


Rosas / Anne Teresa De Keersmaeker, Salva Sanchis (BE): A Love Supreme

Rosas / Anne Teresa De Keersmaeker, Salva Sanchis (BE): A Love Supreme

Az A Love Supreme John Coltrane legendás 1965-ös albumának felhasználásával készült, eredetileg 2005-ben. Coltrane zenéje azért vált olyan híressé, mert az improvizáció és a szigorú struktúra, a gondosan megmunkált forma és a nyers energia talált benne egymásra. Ezt a fura viszonyt, összeszövődést a Rosas produkciója szó szerint fordítja a tánc nyelvére.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 26. szombat, 20:00

De Keersmaeker és Sanchis vállalta a kihívást, hogy összekapcsolja a kompozíciót és az improvizációt és hagyja, hogy a kettő összeolvadjon.
 
Ahogy De Keersmaeker megjegyzi, „a nem nyugati zenében kompozíció és improvizáció nem teljesen elkülönülő koncepciók. Az improvizáció igazából az adott pillanat kompozíciója.” Sanchis, aki a korábbi verzió egyik táncosa volt, és De Keersmaeker új előadókkal egészestéssé dolgozta át a több mint tíz éve készült darabot.
Koreográfia: Anne Teresa De Keersmaeker, Salva Sanchis
Táncosok: José Paulo dos Santos, Bilal El Had, Jason Respilieux, Thomas Vantuycom
Az eredeti, 2005-ös verzió táncosai: Cynthia Loemij, Moya Michael, Salva Sanchis, Igor Shyshko
Zene: A Love Supreme, John Coltrane
Zene-felvétel: John Coltrane, tenor szaxofon, ének; McCoy Tyner, zongora; Jimmy Garrison, nagybőgő; Elvin Jones, dob (Acknowledgement, Resolution, Pursuance & Psalm © Coltrane, J., © Jowcol Music, Inc. (Universal Music Publ. N.V.) )
Fény: Jan Versweyveld
Átdolgozás fényterve: Anne Teresa De Keersmaeker, Luc Schaltin
Jelmez: Anne-Catherine Kunz
Próbavezető: Salva Sanchis, Cynthia Loemij, Bryana Fritz
Művészeti koordináció és tervezés: Anne Van Aerschot
Technikai vezető: Joris Erven
Jelmezes: Heide Vanderieck
Öltöztető: Ella De Vos / Sophia Evgenikos /Emma Zune
Technikusok: Joris de Bolle, Wannes De Rydt, Michael Smets, Bert Veris
Produkció: Rosas
Koprodukció: De Munt/La Monnaie (Brüsszel)
Külön köszönet: Erik Bogaerts, Jeroen Van Herzeele

Ajánlatunk


Magyar és térségbeli újcirkusz előadások, munkabemutatók, szakmai beszélgetések, közösségi események és a MUCH MORE Showcase, a cirkuszi számok & előadás koncepciók szemléje.

A Nagymamával álmodtam egy különleges harmadik-generációs trauma-feldolgozást segítő, mégis sok humorral átitatott színházi stand up / monodráma. Az előadás azt az egy hónapot mutatja be, amelyben a 35 éves főszereplő, Göndör László - a pandémia valamint önismereti válsága kellős közepén - összeköltözött a 97 éves holokauszt- túlélő nagymamájával.

„Sorry. Próbáltuk, de nem sikerült. Próbáltunk visszatérni a normalitásba, a sötét színházterembe, létrehozni egy táncelőadást, és azzal foglalkozni, amihez a legjobban értünk – de nem sikerült. Próbáltuk az ellenkezőjét: valami mást csinálni, valahogy máshogy csinálni, megválaszolni a kérdést: mit tehet három alkotó gyökeres változásért az utolsó órában?

Ajánló


sors-diagnózis egy felvonásban Emese története se nem mese, se nem álom, hanem kortárs valóság. Portré egy nőről, egy társadalomról.

Megpróbáljuk elmesélni milyen az, amikor nem tudunk mesélni. Amikor az ember nem tud enni, aludni, olvasni. De más mesélnivalónk is…

#teisjobbankedveledakígyókatazénbizonytalanragyogásúhajamnál #minekvagyokilyenrongyoskisnudli #zsibbadt

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!