Program


smART! XTRA // ART & SCIENCE - INTERAKTÍV PREZENTÁCIÓ

smART! XTRA // ART & SCIENCE - INTERAKTÍV PREZENTÁCIÓ

smART! XTRA // ART & SCIENCE
INTERAKTÍV PREZENTÁCIÓ

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 5. szerda, 19:00

Matematika, számítástechnika, fizika. Kevés órarendben szerepelnek a kedvenc tantárgyak között. Pedig közelebb állnak az alkotó fantáziához, mint gondolnánk, hiszen geometriai és algebrai összefüggések mentén alakítjuk át a minket körülvevő teret, szerszámokkal és gépekkel hozunk létre egyedi tárgyakat. Sőt! Sokszor természettudományi tapasztalatokat használunk a megvalósíthatóság határainak átlépéséhez.  Ezen az estén bebizonyítjuk, hogy mit keres(hetné)nek a reál tárgyak egy humán tematikában…

A 21. századi oktatás középpontjában a kreatív problémamegoldó kompetenciák és az innovációs megoldások állnak, az ezekre való nevelés pedig új eszközöket és módszertant igényel. A Szertár, az Élményműhely, a Tanárblog, az ELTE TTK - UNESCO Multipedagógia Központ és a MOME Digital Craft Lab napjaink információs és technológiai társadalmának kihívásaira reagálva keresi a mindennapokban is eredményesen alkalmazható hasznos ismeretek átadásának naprakész módszereit.
 
A nemzetközileg mindinkább elterjedtebb STEAM-metodika (Science – Technology – Engineering – Art – Math) szellemiségében, az élményalapú tanulás és horizontális gondolkodás jegyében különböző tudásterületeket kapcsolnak össze elméletben és gyakorlatban egyaránt. Ha kell, mágneses erővel varázsolnak vagy éppen telefonos applikációkat és robotokat hívnak segítségül a tanterembe. Az ő segítségükkel különböző mozgásformákat térképezünk fel természettudományos és műszaki szempontból…
 
Meghívott résztvevők: NÁDORI Gergely, ZSIROS László Róbert, LAVICZA Zsolt, KÁRPÁTI Andrea, LIPÓCZKI Ákos, KOMPORDAY Dóra
Sorozatszerkesztő – moderátor: KOVÁCS Andrea
Kreatív koncepció: Let it Be! art agency

Szertár
A Szertár kísérletező műhely és közösség, mely nem csak tudományos jelenségekkel kísérletezik, hanem olyan módszerekkel, melyek segítségével a természettudományos, műszaki és matematikai világ bonyolult és nehezen érthető rendszereinek érdekes összefüggéseire és felfedezéseire világít rá. Egyszerűen, közérthetően, humorral fűszerezve A Szertár tudomány, ahogy tetszik.

Tanárblog
 
A Prievara Tibor és Nádori Gergő által szerkesztett Tanárblog egy olyan fórum, ahol a szerkesztők elsősorban a hétköznapi pedagógiai gyakorlathoz kapcsolódó információs és kommunikációs technológiákat, ötleteket, felmerülő problémákat, a pedagógusként általuk hasznosnak vélt eszközöket, tartalmakat osztják meg olvasóikkal.

Élményműhely

Az ÉlményMűhely – Mozgalom az Élményközpontú Matematika-oktatásért 2008-ban indult útjára a magyarországi Ars Geometrica művészet- és tudományközi találkozók nemzetközi elismertségnek örvendő tudósai, művészei és pedagógusai összefogásával. Rendezvényeik keretében játszani, felfedezni hívják a programjaikba bekapcsolódó iskolásokat, szüleiket, tanáraikat, egyetemi hallgatókat és minden érdeklődőt. Céljuk, hogy megmutathassák: a matematika több is lehet mint szigorú tudomány - közös élmények, felismerések forrása, az örömteli alkotás eszköze.

NESCO Multipedagógia Központ
 
Az ELTE Természettudományi Karán 2011 szeptemberében útjára indított Science Communication mesterképzés a világszerte ismert szak első kelet-közép-európai képzési programja. A Tudománykommunikáció a természettudományban MSc célja olyan kommunikációs szakemberek képzése, akik képesek a természettudományos-műszaki ismeretek sokoldalú, korszerű megjelenítésére a médiában és a közgyűjteményekben, illetve alkalmasak az egyetemeken, kutatóintézetekben folytatott tudományos munka eredményeinek hiteles közvetítésére.

MOME Digital Craft Lab / Be STEAM!
 
A Digital Craft Lab tevékenységét tekintve hazai szinten egyedülálló és európai viszonylatban is az élvonalba tartozó, önálló kutató-fejlesztő (K+F) labor létrehozását szorgalmazza, mely átjárhatóságot biztosít az egyetem egyes intézetei valamint a közoktatás különböző intézményei – általános iskolák, gimnáziumok – között, a hazai és nemzetközi kutatólaborok irányába nyitva. A labor Be STEAM! oktatási programjának célja egy olyan, az általános közoktatásba is integrálható, bárki számára szabadon elérhető metodika fejlesztése, mely tartalmilag és esztétikailag is új utakat nyit a modern készségfejlesztésre.
 

Ajánlatunk


„Auto-bio-koreo-gráfia”, aminek lehetett volna az az alcíme, hogy „tánc az AIDS-től a klímaválságig”. Jérôme Bel elmerül a saját életrajzában és a munkáihoz hozzákapcsolja elfogultságait, a választásai okát, kétségeit és céljait.

Zságer Balázs (live – album premiere) Abul Mogard (live) swanasa (live)

Ajánló


Rejtélyesség, egyfajta bizsergető idegenség és misztikum hatja át az előadást, bizonyos formáival és hangulatával Lynchet idézve(ki ne emlékezne a Twin…

2021. június 18-án Gaby Pepito vőlegényével, Brian Laundrie-val útra kelt, hogy valóra váltsák sokak elérhetetlen álmát, és világgá menjenek egy…

sors-diagnózis egy felvonásban Emese története se nem mese, se nem álom, hanem kortárs valóság. Portré egy nőről, egy társadalomról.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!