Program


Speak Easy Project: MENJEK/MARADJAK // A holland epizód

Speak Easy Project: MENJEK/MARADJAK // A holland epizód

Speak Easy Project: MENJEK/MARADJAK // A holland epizód

Magyarul angol felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. június 9. csütörtök, 19:00

A vetítést beszélgetés követi a film alkotóival, Tóth-Bos Ágnes pszichológussal (ELTE PPK Doktori Intézet  és University of Groningen) és Kováts András (Menedék Migránsokat Segítő Egyesület) migrációkutatóval Moderátor: Libor Anita, az Index újságírója

A közönségtalálkozó után SABW LIVE ACT és Lekker-ostya kóstoló

Most akkor menjek vagy maradjak? Vajon itthon vagyok én otthon? Naponta több ezren teszik fel maguknak a kérdést, hogy érdemes-e új életet kezdeni külföldön és szembenézni a honvággyal, a nyelvi nehézségekkel, egy ismeretlen környezettel a régóta szövögetett álmok megvalósításának reményében. De tényleg minden szebb egy új világban? A Speak Easy Project filmes csapata utánajár a válaszoknak. New York és London után Hollandia városaiban.

A MENJEK/MARADJAK független, hazai produkcióban készülő dokumentumfilm-sorozat a kivándorló, illetve elvándorolni vagy éppen hazatérni készülő magyarok, az „új mobilitás” képviselőinek élettapasztalatait, motivációit és dilemmáit mutatja be személyes történeteken keresztül, párhuzamos portrék formájában. A Higlights of Hungary-díj és Erasmus Euro Media-díj nyertes Speak Easy Project dokumentarista módon, filmes eszközökkel dolgozza fel a mára szinte trenddé vált társadalmi jelenséget.

A Trafóban 2014-ben bemutatott londoni rész után a legújabb epizód egy szerencsés találkozás révén négy holland városban, Amsterdamban, Utrechtben, Hágában és Rotterdamban forgott.  A sorozat new york-i pilotját készítő eredeti csapat, Józsa László, Imre Loránd Balázs és Hernáth Csaba a Hágában élő Bogádi Csabával, A holland epizód rendezőjével kiegészülve, ezúttal kifejezetten az identitáskeresést helyezi filmje középpontjába. A rendező maga is külföldön élő magyar. Ebből a sajátságos helyzetből fakadóan a készítők a téma körüli párbeszéd új aspektusát kívánják megmutatni. A magyarországi premiervetítésének - a 2014-es emlékezetes londoni rész bemutatójához hasonlóan - ismét a Trafó nagyterme ad otthont.

Az este folyamán kiosztásra kerülnek az epizód létrejöttéhez hozzájáruló közösségi finanszírozást segítő támogatói kampány eddig ki nem osztott kisebb ajándékai.

Speak Easy Project: MENJEK/MARADJAK // A holland epizód

Producer: JÓZSA László, IMRE Loránd Balázs, HERNÁTH Csaba, BOGÁDI Csaba
Rendező: BOGÁDI Csaba
Rendező asszisztens: SZABÓ Liza
Fényképezte: HERNÁTH Csaba, BOGÁDI Csaba, IMRE Loránd Balázs, Liam Joy NIEMEIJER, Luke PIERSON
Vágó: HERNÁTH Csaba
Zene: BOGNÁR Csaba
Helyszíni hang: MÁKÓ Mári

Szereplők: KLENYÁNSZKI Csilla, Maaike van GROENESTYN, RÁCZ Kristóf, CSERNÁK Dániel, POTAPENKO Nasztázia és meg sokan mások
 
SABW LIVE ACT

Live act: BOGNÁR Csaba
Gitár: NAGY Gergely
 

 

 

 

Ajánlatunk


A Willany Leó előadásoknál az a koncepció, hogy nincs koncepció. Különböző műfajokból érkező előadók találkoznak a Trafó stúdiójában azzal a céllal, hogy egy olyan előadást hozzanak létre amiről még ők sem tudnak semmit. Minden szerdán 21:30-tól várunk Titeket a Trafó stúdiójában!

A Nagymamával álmodtam egy különleges harmadik-generációs trauma-feldolgozást segítő, mégis sok humorral átitatott színházi stand up / monodráma. Az előadás azt az egy hónapot mutatja be, amelyben a 35 éves főszereplő, Göndör László - a pandémia valamint önismereti válsága kellős közepén - összeköltözött a 97 éves holokauszt- túlélő nagymamájával.

Megindító szellemidézés: a Börcsök Boglárka által készített videofelvételek és a precíz megszemélyesítés segítségével három elhunyt táncos elevenedik meg - és velük együtt a modern tánc szabadságát és a 20. századi ideológiák elnyomását tükröző megható élettörténetük.

Ajánló


Izgalmas utazás időben és térben. A táncosok közötti párbeszéd ebben a koreográfiában is repetitív mozdulatokra és ingamozgásra épül fel.

Magyar és térségbeli újcirkusz előadások, munkabemutatók, szakmai beszélgetések, közösségi események és a MUCH MORE Showcase, a cirkuszi számok & előadás…

2021. június 18-án Gaby Pepito vőlegényével, Brian Laundrie-val útra kelt, hogy valóra váltsák sokak elérhetetlen álmát, és világgá menjenek egy…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!