Program


The Bug / Lázár Gábor / KAFR / Heather Leigh  - UH Fest 2016

The Bug / Lázár Gábor / KAFR / Heather Leigh - UH Fest 2016

2016 őszén ismét egyhetes fesztivált rendez az UH Fest. Ennek keretében, október 2. és 9. között több mint negyven koncertre kerül sor Budapest különböző klubjaiban és kulturális helyszínein – a programokat nyilvános beszélgetések, workshopok és előadások is kísérik.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. október 8. szombat, 20:00

Az elmúlt évekhez hasonlóan az UH Fest nyitóestje ismét a Trafóban lesz október 2-án, vasárnap, a Dwarfs of East Agouza, Sote, a Killing Sound és Alpár lesznek a fellépők. Október 8-án, a fesztivál zárónapján az UH Fest visszatér a Trafóba, hogy The Bug, Lázár Gábor, illetve Heather Leigh lépjenek a színpadra.
 
Kevin Martin a kilencvenes évek eleje óta több underground irányzat központi alakja, majd az előző évtized közepén, The Bug néven kiadott dühös, zajos dancehall-lemezeivel elérte a nagyobb hírnév, és a brit dubstep amolyan apafigurát talált benne. A dub megszállottja, de játszott ipari hiphoptól (Techno Animal Justin Broadrickkal) elemi erejű „jazzmetálon” át (a God tagjaként) hideg ambientig mindent (utóbbinak Isolationism című válogatásával akaratlan névadója is lett); még poposabb oldala is van (King Midas Sound). A Sirens „szimfónia ködkürtre, basszusdrone-ra és szirénára”, eddigi legszemélyesebb zenéje: akkor írta, amikor fia az életéért küzdött. A 2015-ben a Berghainben, a CTM fesztiválon debütált darab bemutatója egyben Kevin Martin első magyarországi koncertje, elemi erejű fizikai élményt ígér.

https://www.facebook.com/thebugofficialpage/
https://ninjatune.net/artist/the-bug
 
Lázár Gábor algoritmikus computerzenéjének alapja a jéghideg logika: letisztult és húsbavágó, mégis képes széppé és fájdalmassá válni. Lázár a 2014-es UH Festen való fellépése óta nemzetközileg is igen szép sikereket ért el, ennek a folyamatnak egyik sarokpontja a Mark Fell-lel közös, és a 2015-ös év egyik legjobb lemeze, a The Neurobiology of Moral Decision Making. Lázár Gábor kifejezetten ritkán lép fel Magyarországon, ősszel a Trafóban fog, ismét az UH Festen.
 
http://gaborlazar.com
https://soundcloud.com/gaborlazar
 
„Szeretem masszírozni és kényeztetni a csajt, de szeretek durvulni is vele” - ezt Heather Leigh a pedal steel gitárjáról mondta egy interjúban. Improvizátorként olyanokkal játszott együtt, mint Peter Brötzmann, Thurston Moore, Jandek, Richard Youngs, Chris Corsano és a Charalambides. Az amerikai bányászcsaládból származó, Skóciában élő énekes-gitáros legutóbbi lemezén (I Abused Animal, Stephen O’Malley a Megóhoz tartozó kiadójánál jelent meg) csak gitárja és megtöbbszörözött hangja hallható. Sosem volt folk, blues találkozik rajta a minimalizmussal, a zajzenével, drone-nal; a dalforma lecsupaszított absztrakciója a zavarba ejtő személyességgel.
 
http://wishimage.com/
https://soundcloud.com/editionsmego/heather-leigh-fairfield
https://vimeo.com/166258621

Ajánlatunk


Megpróbáljuk elmesélni milyen az, amikor nem tudunk mesélni. Amikor az ember nem tud enni, aludni, olvasni. De más mesélnivalónk is van, például a nőiségről, furcsa bulikról, megközelíthetetlen férfiakról és gazdag írónőkről.

Hová sodorja a szeszélyes tengerár a kis csónakot hajótörött utasaival, az angyali szépségű nyolcéves leánykával és az értelmes, talpraesett kilencéves kisfiúval? Henry De Vere Stacpoole 1908-ban megjelent regényében egy lakatlan, ám egzotikus szigetre a Dél Keresztje alatt.

Ajánló


Izgalmas utazás időben és térben. A táncosok közötti párbeszéd ebben a koreográfiában is repetitív mozdulatokra és ingamozgásra épül fel.

előbemutató - színház A szerző azonos című kötetének egy drámai részlete 12+ 90'

Kelet kapuja, végállomás. Vasutas stand-up lokálpatrióta ízzel, videókkal, hangjátékkal, nosztalgiával és egy vasúti tekerős izével. Háda Fruzsina hazatér szülővárosába, Záhonyba,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!