Program


V. Országos Team Slam Poetry Bajnokság Döntője

V. Országos Team Slam Poetry Bajnokság Döntője

A 2017-os év első nagyszabású Slam Poetry eseménye a már félévtizedes múltú V. Országos Team Slam Poetry Bajnokság döntője.
 több

Csapatban nagyobbat üt a slam poetry!? Kicsit unalmas, de mindig ezt szoktuk kérdezni ilyenkor tavasszal. Tavaly a BLA BLA BAAL (Tengler Gergely és Tatai Gergő) lehajrázta a FO-CI-t (Horváth Kristóf - Színész Bob és Tunyogi Imre) és mindent vitt. Azóta eltelt egy év és a kihívók ott toporognak a Trafó küszöbén, hogy letaszítsák trónjáról a 2016-os bajnokcsapatot.

A BLA BLA BAAL vitathatatlan győzelme óta eltelt egy teljes év, ezért itt az ideje a csapatokba szerveződött slammerek újabb rangadójának.

A döntőben azok a teamek vesznek részt, akik az áprilisban megrendezett előválogatón már bizonyítottak. A produkciókat ez alkalommal is 3 főből álló szakmai zsűri bírálja el, a jelenlegi kétszeres egyéni bajnok Basch Péter elnöklésével, aki végigköveti az előválogatót is, további 2 meghívott szakmai potentát társaságában, kiegészülve 2 taggal a közönség soraiból. Az est megszokott házigazdái Mavrák Kata Hugee és Német Péter Zeek. Versenyen kívüli meghívott előadók is színesítik a műsort, a beatekért az Amoeba zenekar felel, a látványt a Kiégő Izzók csapata biztosítja. A téma szabad, az időkorlát 4 perc plusz 15 másodperc tiszteletidő, kellék, zene és jelmez használata nem megengedett, a hangsúly a szövegeken és azok előadásán van. A támogatóink felajánlásai mellett a Slam Poetry Budapest pénzdíjat is kitűzött, az első három helyezettnek, ezen kívül a közönség és a zsűri különdíja is kiosztásra kerül.

Pereszlényi Erika fotóján a tavalyi győztes BLA BLA BAAL (Tengler Gergely és Tatai Gergő) látható.

Ajánló


AFTERPARTI: VV, az előadás zeneszerzője ezúttal egy DJ-set erejéig, kimaradt részeken és a…

A Fran Palermót 2011 végén alapította Henri Gonzo énekes-gitáros frontember Budapesten. A zenekar…

A Bélaműhely Sound Art 2007 óta foglalkozik hangkeltő eszközök építésével és kísérletezik hangszeres…