Program


WHS (FI): Búcsú (Lähtö)

WHS (FI): Búcsú (Lähtö)

Együttlét = illúzió?

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 10. szombat, 20:00

Erre a kérdésre keresi a választ a WHS produkciója: mi köti össze, majd mi szakítja szét emberi kapcsolatainkat? Adott egy férfi és egy nő. Komplikált a viszonyuk. Elsodródnak egymástól. Nem marad másuk csak közös emlékeik, képek és illúziók. Ott állnak zavarodottan a színpadon. Ahogy az érzelmeik és a gondolataik kavarognak, úgy mozognak. És úgy mozdul, úgy kel életre környezetük is.
 
 A Búcsú kiemelkedő jellegzetessége a tökéletes illúzió megteremtése majd lerombolása, ahogy minden igazán jó fizikai színháznak. A vizuális effektek szinte észrevétlenül teremtik meg az előadás álomszerű jellegét, olyan tűpontossággal, hogy az ember egy adott ponton saját valóságérzékelésében kezd el kétkedni.
 
A nyitójelenet víziószerűsége adja meg a kezdőlökést a Búcsú látványkavalkádjába: egy szakítás ismétlődik többször ugyanúgy, ami nézőjében a fokozatos süllyedés érzetét kelti. És hogy hová tart az utazás? Valahová, ahol a valóság önmaga tükörképére fordul.
A WHS egy finn kísérletezőkedvű színházi csoport, produkcióik a vizuális színház és az újcirkusz mezsgyéjén helyezkednek el. A 2002-ben Kalle Nio – az egyik legismertebb finn illuzionista és képzőművész - által alapított csapat legkülönbözőbb bűvésztrükkjei ötvözik a historikus elemeket és kortárs videóművészetet. Darabjaikban az újcirkusz modern, független és folyamatosan változó kifejezésmód, amely jól keveredik más művészeti formákkal. A csapat több mint harminc országban lépett színpadra, és szerepelt nagy sikerrel, köztük a Trafó színpadán is, ahol Ville Walo és Kalle Hakkarainen közös produkcióját, a Katoamispiste / Vanishing Point című előadást tekinthették meg az érdeklődők.
 
Rendezés: Kalle Nio
Koreográfia: Vera Selene Tegelman, Kalle Nio
Előadók: Kalle Nio, Vera Selene Tegelman
Jelmezek: Mila Moisio, Kaisa Rissanen
Zene- és hangtervező: Samuli Kosminen
Fénytervező: Jere Mönkkönen
Vetítés: Matias Boettge, Kalle Nio
Fénytechnika: Anssi Ruotanen
Színpadtechnika: Johannes Hallikas, Lotta Karhuvaara, Leena Nio

Ajánlatunk


Rejtélyesség, egyfajta bizsergető idegenség és misztikum hatja át az előadást, bizonyos formáival és hangulatával Lynchet idézve(ki ne emlékezne a Twin Peaks vörös függönyeire!). A The Green egy lenyűgöző előadás, meghökkentő és felforgató látványelemekkel, valahol a cirkusz, színház és az újmágia mezsgyéjén.

2021. június 18-án Gaby Pepito vőlegényével, Brian Laundrie-val útra kelt, hogy valóra váltsák sokak elérhetetlen álmát, és világgá menjenek egy lakóbusszal. Az út eredetileg októberig tartott volna, akkorra terveztek megérkezni a lány szüleihez.

Ajánló


Izgalmas utazás időben és térben. A táncosok közötti párbeszéd ebben a koreográfiában is repetitív mozdulatokra és ingamozgásra épül fel.

„Auto-bio-koreo-gráfia”, aminek lehetett volna az az alcíme, hogy „tánc az AIDS-től a klímaválságig”. Jérôme Bel elmerül a saját életrajzában és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!