Program


16. VERZIÓ Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál - Matangi / Maya / M.I.A.

16. VERZIÓ Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál - Matangi / Maya / M.I.A.

Különleges élményt ígér a Trafó nagytermében november 13-án este 19.00-kor kezdődő Matangi / Maya / M.I.A.című dokumentumfilm, mely a sri lankai származású pop-ikonról szól, aki folyamatosan szembemegy a hagyományokkal és sztárként sem fél kiállni fontos, akár megosztó ügyek mellett.

16. VERZIÓ Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál
Matangi / Maya / M.I.A.
ENGLISH-FRIENDLY
    
FILMVETÍTÉS
English friendly
Angol és tamil nyelven, magyar felirattal


November 12-én indul az egyetlen hazai emberi jogi tematikájú dokumentumfilmes fesztivál, melyet idén 16. alkalommal rendeznek meg. A 16. Verzió november 12. és 17. között Budapesten, november 21. és 24. között Pécsett, Szegeden, Kecskeméten, és idén először Szombathelyen és Debrecenben mutat be válogatást az elmúlt évek legjobb dokumentumfilmjeiből.

Különleges élményt ígér a Trafó nagytermében november 13-án este 19.00-kor kezdődő Matangi / Maya / M.I.A.című dokumentumfilm, mely a sri lankai származású pop-ikonról szól, aki folyamatosan szembemegy a hagyományokkal és sztárként sem fél kiállni fontos, akár megosztó ügyek mellett. A dinamikus, zenei betétekkel gazdagon tűzdelt filmben eddig soha nem látott, több évtizedet felölelő magánvideó felvételek is láthatók. Steve Loveridge személyes hangvételű portréja a 2018-as Sundance Filmfesztiválon a zsűri különdíját kapta. A film a Diák Verzió programjában is szerepel.

Ajánló


"Nincstelen az az ember, akinek örömei más engedélyétől függnek." (Madonna Ciccone)

Egy hivatal napi működése, Kodály Zoltán műfaji újításai , improvizatív és kollektív zeneszerzői módszerek egy catwalk-koncert keretei között.

Lehetetlen alakok egy rendkívüli asztalosműhelyben: agyament tétek, abszurd hősködés, elhivatott igyekezet.