Program


A Vadász Esélye / Szerb Antal Színház: 999

A Vadász Esélye / Szerb Antal Színház: 999

A 21. század hajnalán, a klímakrízis közepette, egyre több apokaliptikus „forgatókönyv” születik a nem is túl távoli jövőről. Azonban az olvadó jégsapkák, a lángoló esőerdők és az olajfoltos óceánok háttérfüggönye előtt ott áll a mindenkori ember, aki élni akar. Nem is akárhogy: ugyanúgy, ahogy eddig vagy talán jobban.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 21. vasárnap, 20:00

Éppúgy, mint a szikláját görgető Sziszüphosz, az egyre gyakoribb katasztrófák és extrém életkörülmények ellenére is, megpróbálja fenntartani jól megszokott kényelmét. Ez az „alkalmazkodás” meddig válhat a hasznunkra, és mikortól fordulhat át egyfajta szemellenzős „nemtörődömségbe”? Mit vagyunk hajlandók feláldozni azért, hogy megtartsuk látszólagos jólétünket? Milyen abszurd helyzeteket szülhet a mindennapi élet, ha a klíma-katasztrófa már bekövetkezett és következményei hétköznapjaink részévé válnak? Milyenek ezek a hétköznapok egy kiszámíthatatlan bolygón?

Előadásunk többek között ezekre a kérdésekre kíván reflektálni a színház korszerű eszközeinek segítségével, illetve társművészeti elemek (tánc, fizikai színház, zene, vetítés) bevonásával. A közösségi alkotás útján, saját ötletekből, szövegekből, valamint improvizatív fizikai tréning (Viewpoints-technika) által megvalósuló projekt célja, hogy napjaink legégetőbb témáját, a klímaválságot, és annak lehetséges hozadékait olyan kontextusba helyezze, amely egyszerre képes rámutatni a helyzet komolyságára és abszurditására.

Nem sötét víziót szeretnénk a nézők elé tárni, hanem sokkal inkább egy elgondolkodtató, minden elemében játékos, sőt humoros görbe tükröt, melyben jól megfér a leleményes ember felmagasztalása, de hanyagságának bírálata is. Jelenetek laza füzére bomlik ki a nézők előtt, melyekben jövőnk bizonyos szituációi egyszerre humoros és keserédes mivoltukban tárulnak fel – Hogyan öltöztessük fel az iskolába igyekvő gyermeket, ha reggel még -20°C, napközben viszont már +20°C van? Készíthet-e a műanyagok titkos életéről dokumentumfilmet David Attenborough, ha már nincsenek állatok? Mi is az ember, találékony félisten vagy inkább majom... a szakadék szélén?

Ajánlatunk


Közösségi színházi előadás a munka és a szabadidő viszonyáról

Hová sodorja a szeszélyes tengerár a kis csónakot hajótörött utasaival, az angyali szépségű nyolcéves leánykával és az értelmes, talpraesett kilencéves kisfiúval? Henry De Vere Stacpoole 1908-ban megjelent regényében egy lakatlan, ám egzotikus szigetre a Dél Keresztje alatt.

Rejtélyesség, egyfajta bizsergető idegenség és misztikum hatja át az előadást, bizonyos formáival és hangulatával Lynchet idézve(ki ne emlékezne a Twin Peaks vörös függönyeire!). A The Green egy lenyűgöző előadás, meghökkentő és felforgató látványelemekkel, valahol a cirkusz, színház és az újmágia mezsgyéjén.

Ajánló


Van egy pont, ahol dobbantani kell.

Az iskola már nem zárhat magába. Még irányít, lehetőségeket mutat, de eljön…

Magyar és térségbeli újcirkusz előadások, munkabemutatók, szakmai beszélgetések, közösségi események és a MUCH MORE Showcase, a cirkuszi számok & előadás…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!