Program


ArtMenők & HODWORKS: Idol
3

ArtMenők & HODWORKS: Idol

Az ArtMenők és a HODWORKS közös előadása azt az egyszerű, ám rendszerszinten mégsem evidens állítást erősíti, miszerint itt az ideje, hogy a kortárstánc világa inkluzívabb legyen és helyet biztosítson a rég meghaladott normatív elképzelésektől eltérő szereplők számára is.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 24. péntek, 20:00

Az ArtMenők és a HODWORKS közös estje a Trafóban

Nagyon is időszerű a hazai kortárstánc sokszor szigorú szabályrendszerének ilyen típusú újragondolása és felülírása. A Harmonia nemzetközi produkciójának felszabadító újszerűsége most helyi környezetben folytatódik.

2022. februárjában szintén a Trafóban került bemutatásra a Harmonia, a brémai Unusual Symptoms, a  HODWORKS és nemzetközi színtérről érkező fogyatékkal élő táncosok közös, eufórikus előadása. Ezt a bemutatót követte az Artman Egyesület az ArtMenők felkérése, szerették volna, hogy Hód Adrienn együtt dolgozzon velük.

Hód az ArtMenőkkel 2022 ősze óta folytat közös munkát, elmélyült próbatermi kutatási folyamatok formájában. A foglalkozások fókuszában az áll, hogy a különböző fogyatékossággal és nem normativizálható testtel élő fiatalok számukra eddig ismeretlen terepeket fedezhessenek fel olyan biztonságos helyzetben, amelyben saját döntéseik révén tudnak megmutatkozni. Az alkotómunka során a résztvevők a figyelem intenzív irányításán, a tudatos testhasználaton és a térrel való összehangolt munkán dolgoznak, a végeredményként születő előadás pedig a normatív elvárásokkal ellentétben az előadók tudásához alakul, így inkluzív térben mutatkozhatnak be, rugalmas keretek között.

Előadók: Gláser Márton, Gyulavári Ágnes, Kacsó Imola, Karcza Boglárka, Kerekes Tamás, Marián Márk,
Mészöly Andrea, Nagy Levente, Pakh Anna, Pataki Panka, Sudár Henrietta, Tóth Kata, Tóth Károly, Vay Ábel.

Rendező: Hód Adrienn
Alkotótárs: Molnár Csaba
Művészeti asszisztensek: Kacsó Imola, Gláser Márton
ArtMenők szakmai/csoportvezetők: Mészöly Andrea, Gyulavári Ági
ArtMenők szakmai/csoport asszisztensek: Sudár Henrietta, Tóth Károly
Zeneszerző: Mákó Rozi
Fénytervező: Dézsi Kata

Az ArtMenők Művészeti Program vezetője: Kopeczny Kata

Támogatók: OFF Alapítvány, Trafó Kortárs Művészetek Háza, Budavári Önkormányzat,
Nemzeti Kulturális Alap, Műhely Alapítvány
Külön köszönet az ArtMenők szülőknek a támogatásukért!

Kerekesszékes nézőink részére az előadás akadálymentesen látogatható.

Az Artman Egyesület munkája során halmozottan sérült, autizmussal élő, értelmi akadályozott és látássérült személyekkel dolgozik együtt inkluzív, vegyes képességű csoportokban. Idén tizennyolcadik éve nyitják meg a közös tánc, önismeret és művészi alkotómunka lehetőségét művészeti, terápiás és oktatási programokon keresztül sérült és ép emberek számára. Erőfeszítéseiket számos díjjal jutalmazták. 2014-ben a Tempus Közalapítvány Nívó Díját érdemelték ki, 2018-ban a Lábán Rudolf különdíjat kapták meg, 2019-ben a Fidelio Kult50 válogatásába kerültek.

A HODWORKS-szel együttműködő, 2020-ban létrejött ArtMenők az Egyesület ifjúsági programja. Célja, hogy a különböző fogyatékossággal élő és ép fiatalok együtt és egyenértékűen, közös témafelvetések és döntések mentén vegyenek részt mozgásos foglalkozásokon. Ezeken az alkalmakon alkotói és előadóművészi folyamatokon keresztül mozgásszínházi előadások jönnek létre, az XXX a második nagy színpadi produkciójuk.

A HODWORKS társulatot 2007-ben alapította Hód Adrienn. Szabadúszó alkotókkal működő, a hazai és a nemzetközi kortárstánc-színtéren is aktív együttes. A társulat keménymagját képező táncosok változó konstellációkban már évek óta dolgoznak együtt. Az előadások ismeretlen, határfeszegető irányokat jelölnek ki, gyakran foglalkoznak a teljesen lecsupaszított emberi test fizikalitásával. Tartalmukat az absztrakt megjelenés és a konkrét, gyakran verbalizált jelentés közti finom mozgás jellemzi. Témáik az univerzális emberi tapasztalatoktól a konkrét, jelenkori előadóművészeti problémákig terjednek. A HODWORKS előadásait három alkalommal válogatták be az európai tánchálózat Aerowaves programjába, a társulat Magyarországon pedig többszörös nyertese a Lábán Rudolf- és Imre Zoltán-díjnak.

Ajánlatunk


A Willany Leó Improvizációs Táncszínháznak -az improvizáció műfajából kifolyólag- egyik fő jellemzője a kísérletezés, a folyamatos megújulás.

Az előadás alapja Kocsis Bence OIEE nevű zenei projektjének Off Beat Echo című dala, mely a Chemical Brothers Grammy-díjas hangmérnöke, Steve Dub közreműködésével készült. Az egyén harcát a zajokért és a zajok ellen Simon Márton, költő és műfordító narrálja prózájával, valamint olyan előadók segítenek a megzenésítésében, mint Sena Dagadu, az Irie Maffia énekesnője.

#transzformáció #dinamika #határok leküzdése

Ajánló


21. alkalommal rendezi meg a Litera irodalmi portál hagyományos előszilveszterét a Trafóban.

A SUB.LAB.PRO 10 táncosa a koreográfussal szoros együttműködésben értekezik, táncol, a szó legszorosabb értelmében vett színházi minőségben. Fizikai képességeik széles…

Rejtélyesség, egyfajta bizsergető idegenség és misztikum hatja át az előadást, bizonyos formáival és hangulatával Lynchet idézve(ki ne emlékezne a Twin…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!