Program


AV Composers // Roskó Mária – Ádám Zsófia: (un)limited freedom
4

AV Composers // Roskó Mária – Ádám Zsófia: (un)limited freedom

Roskó Mária ékszertervező és Ádám Zsófia képzőművész közös installációja egy olyan térbeli idomokból és ékszer-eszközökből épített képzeletbeli vidékre kalauzol, melynek egyes tájegységei egy improvizált táncetűd helyszínévé avatódnak. Az (un)limited freedom című performansz-kiállítás tárgyait Ayumi Toyabe táncos-koreográfus mozdulatsorai és Bolcsó Bálint zeneszerző videóra rögzített kompozíciója kelti életre.

Az elektronikus zenei improvizáció kíséretében a táncos fest, rajzol, nyomot hagy az installációs elemeken, melyek bizonyos mértékben behatárolják a szabad mozgás lehetőségét. Miközben a különböző formák eltérő mozdulatokat ösztönöznek és megnehezítik a mozgást, addig az improvizáció szabadságot ad és folyamatosan újraírja az ékszerek testhez való viszonyát. A téridomokra festett nyomok pedig az alkotás folyamatának lenyomatát rögzítik és emelik be a kiállítótérbe.

Az esemény nemzetközi vonatkozása, hogy Roskó Mária a 2020-as Athéni Ékszerhét központi kiállításán képviseli hazánkat a tavalyi Ékszerek Éjszakája AJW AWARD nyerteseként.

A rendezvény 2020.11.13-án 18:00 – 21:00 között, 2020.11.14-én pedig 17:00 – 21:00 között látogatható.

Ajánló


Van egy pont, ahol dobbantani kell.

Az iskola már nem zárhat…