Program


Cie D’Autres Cordes / Franck Vigroux (FR): Zuhanások
8

Cie D’Autres Cordes / Franck Vigroux (FR): Zuhanások

elektronikus opera, multidiszciplináris performansz

55'

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 20. szombat, 20:00

Cie D’Autres Cordes / Franck Vigroux (FR): Zuhanások 12+
Az előadás stroboszkópot, füstöt, vaksötétet és erős hanghatásokat tartalmaz.
#elektronikus opera #futurisztikus #meghökkentő

A helyszín ezúttal is mintha valós téren és időn kívül helyezkedne el: a Zuhanás az archaikus világ és egy sci-fi univerzum keveredéséből kibontakozó odüsszeia, melyben a néző is utazik: a zenébe és fénybe, érzésekbe és természetfeletti állapotokba.

Vigroux, ahogy a  Flesh-ben, most is alapvetően képekkel, fényekkel és tárgyakkal dolgozik; újfent egy olyan vizuális kísérletnek lehetünk tanúi, amelyben minden elem dramaturgiai szerepet kap. Bár elektronikus operaként hivatkozunk rá, igazi multidiszciplináris csemege: zene, látvány, tánc, színház és képzőművészet meghökkentő egyvelege.

„Olyan időkben, amikor a képzelet és a valóság egyensúlya jelentősen megbillen, és a jelenlét elsődlegességébe vetett bizonyosság megrepedezik, valahogy minden művészet elkezdi a saját helyét keresni. Ennek egyik végpontjaként a vizuális művészet leveti magáról a naiv, leképező ábrázolás terhét, és egyre inkább a modern szellemi gondolkodás súrlódásaira, a valóságreferenciák fellazulására kezdi irányítani a figyelmet.”

Franck Vigroux az előadás zeneszerzője és rendezője is egyben. Páratlan képességekkel rendelkezik a hangok fabrikálása terén, fantáziája széles skálán mozog, így felhasznál minden hangot az elektroakusztikustól az ipari zajig, a modern kompozíciótól a kísérleti elektronikus zenéig. Többek között olyan nemzetközileg elismert zenészekkel dolgozott, mint Mika Vainio (Pan Sonic), Reinhold Friedl, Elliott Sharp, Joey Baron, Zeena Parkins vagy az Ars Nova Ensemble Instrumental.

Alkotók
Rendező, koncepció, zene: Franck Vigroux
Videó tervező: Kurt d'Haeseleer
Ének: Loïc Varanguien de Villepin
Koreográfiai tanácsadó: Azusa Takeuchi
Tánosok: Haruka Miyamoto, Nina Berclaz
Fény: Matthieu Ferry
Technika: Julien Paulhiac és Joseph Courant és  Jérôme Bouchet
Jelmez: Margot Dusé
Dramaturgiai tanácsadó: Michel Simonot

Támogatók: Mac de Créteil, Théâtre de Mende, Théâtre de l’Archipel, La Muse en circuit., CNM Césaré

Ajánlatunk


TÁRSAS MONODRÁMA 16 éven felüliek számára ajánljuk.

Megindító szellemidézés: a Börcsök Boglárka által készített videofelvételek és a precíz megszemélyesítés segítségével három elhunyt táncos elevenedik meg - és velük együtt a modern tánc szabadságát és a 20. századi ideológiák elnyomását tükröző megható élettörténetük.

Ajánló


" .. reggel izzadva ébredünk és felsikoltunk hogy nincs ott a foga íve a nyakunkon csak egy hajszál a torkunkon…

Március 9-én Barkóczi Noémiék egy különleges lakáskoncertet idéző hangulatot igyekeznek a Trafó színpadára varázsolni, ahová rendhagyó módon érkeznek a meghívott…

Hová sodorja a szeszélyes tengerár a kis csónakot hajótörött utasaival, az angyali szépségű nyolcéves leánykával és az értelmes, talpraesett kilencéves…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!