Program


Companía de Circo “eia” (ES): Együtt könnyebb? / inTarsi
3

Companía de Circo “eia” (ES): Együtt könnyebb? / inTarsi

"Olyan korszakban, amikor a másságot többnyire problémaként kezeljük, mi arra törekszünk, hogy sajátosságainkat erőnk és találékonyságunk forrásává tegyük. Ezeket a sajátosságokat tártuk fel egy (valóban!)kollektív kutatási időszakban a világ sokszínűségének és változatosságának tükrében, a végeredményt pedig gyertek és nézzétek meg magatok!…  több

Az Együtt könnyebb felépít, hogy szétbonthasson, hagy zuhanni, hogy elkaphasson, folyamatosan átalakul és újraalkot. Néhány plató, egy trambulin, egy mérleghinta és négy férfi... Az előadás mögötti alapszándék, hogy közönségét egy olyan világba sodorja, amely az övék és ezáltal értelemszerűen ismerős; egy olyan világegyetem, amely a kollektíven átélt élettöredékekből épül fel, így mindannyian otthonosan mozgunk benne.

Négy akrobata egymást figyeli, felméri, hozza-viszi, dobálja és közben átejt minket a jelenetek metaforikus kör-körösségével: találkozók, felfedezések, hibák, hatalomjátékok, csábítások, manipulációk, "intarsio" azaz töredék, maga az élet: emberi kapcsolataink kaleidoszkópja.

Egy folyamatos mozgásban lévő cirkusz, erős, költői, vicces és szívmelengető.

„…becsapós, remekül kombinálható díszlet, letisztultság, tudás, és – jelen esetben négy – szerethető, esendő egyéniség.” (Molnár Zsófia, ÉS)

A Compañía de Circo "eia" megalkotásának ötlete 2009-ben született, amikor több szabadúszó cirkuszi artista úgy döntött, társulatot alapít: Armando Rabanera, Fabrizio Giannini és Cristiano Della Monica Francesca Lissia és Celso Pereira. Az első lépésektől kezdve igyekeznek egy olyan emberközeli cirkuszt létrehozni, amely az emberi kapcsolatokat és azok összetettségét helyezi fókuszba, ezzel pedig nagyon széles közönséget ér el és érint meg. Jelenlegi pozícióját tekintve a spanyolországi és európai cirkuszi társaságok egyik legfontosabb szereplőjének tekinthető. A nagysikerű Sziget fesztiválos fellépés után már másodszorra látható magyar színpadon az előadás.

Előadják: Armando Rabanera Muro, Fabio Nicolini, Fabr
izio Giannini, Manel Rosés Moretó
Rendezte: Compañía de Circo “eia” és Jordi Aspa
Eredeti hang: Cristiano Della Monica
Fények: Sarah Filmer “SANKEY” 
Színpadterv: Compañía de Circo “eia” és El Taller del Lagarto
Jelmezek: Fanny Fredouelle, Rosa Crehuet, Maru Shima
Koreográfus: Michelle Man

Ajánló


Az előadás a kudarcban rejlő lehetőségeket és a hozzá fűződő viszonyunkat fejtegeti az…

„Julien Fournier az újcirkusz eszközeit használva rekonstruálja a népesség egy jó részének fizikai…