Program


Container (US), Mhysa (US), Mark Morgan (US), Prell (HU)

Container (US), Mhysa (US), Mark Morgan (US), Prell (HU)

Az elmúlt évek hagyományát folytatva az egy héten át tartó, Budapest különböző helyszíneit bejáró UH Fest a fesztivál zárónapját is a Trafóval közösen rendezi meg.
Fellép a cyber ellenállás queer fekete dívája vagyis Mhysa, valamint a moduláris szintetizátorok magyar fenegyereke Prell.  több

Mhysa
 
Mhysa „a cyber ellenállás queer fekete dívája és underground popsztárja”, E. Jane multimédiaművész (SCRAAATCH) alteregója. Zenéjében egy olyan tér megteremtése a célja, ahol a nőként, feketeként, queerként átélt elnyomás, kirekesztés ellenében saját hangján tud szólni, megfogalmazva vágyait, fantáziáit. A klub – mint oly sokszor a fekete zene történetében – nemcsak a tánc helye, hanem a vigaszé is. A dekonstruált klubzene és az érzéki és sebezhető, popkulturális utalásokkal teli ének kettőssége sok mai törekvéshez kapcsolódó, ám egészen egyedi zenét ad ki. Mhysa első EP-jét a NON Worldwide, fantasii című nagylemezét a Halcyon Veil jelentette meg. Utóbbi több év végi listára is felkerült.
 
mhysa301.bandcamp.com
acebook.com/Mhysa301
onthesly.co/mhysa
 
Prell
 
Márton Péter a kétezres évek budapesti underground elektronikus zenéjének kulcsfigurája, egyszerre kívülállója és egy összetartó színtér mozgatórugója. Saját maga által épített analóg moduláris szintetizátoraival játszik improvizációs zenéket közel két évtizede, ezek néhol az absztraktabb logika mentén mozognak, máskor, amikor Telesport néven zenél, maratoni militáns technoépítmények. A Trafóban Prell nevű, utóbbi időben ritkábban használt, ám a korai UH Festeken többször szereplő alteregójával játszik.

Ajánló


Ritkán hallhatunk zenészeket Etiópiából és Zimbabwéből, főleg nem egy estén, de eljött az…

Dollár Papáék rég dédelgetett álma valósul meg: egy jó kis Csehov. Vagy nem…

A Volkova Sisterst 4 éve indította el Sándor Dániel, Berger Dalma és Kovács…