Program


Cuhorka Emese - Molnár Csaba: Pandóra lovasai

Cuhorka Emese - Molnár Csaba: Pandóra lovasai

Cuhorka Emese és Molnár Csaba a Mestermunka és a Pandóra szelencéje című korábbi munkájukat formálják egy olyan táncszínházi előadássá, amelyben a testtel mint testkultúránk mestermunkájával, és a szónoklatok, a spekuláció, és az áltudományos jóslatok tömegekre gyakorolt hatásával foglalkoznak.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 2. csütörtök, 20:00

Cuhorka Emese - Molnár Csaba: Pandóra lovasai
Időtartam: 70'
16 éven felüliek számára ajánljuk.

Ezen a fogvacogtató hideg estén, csontos kezeinkkel kifosztott tudatlanságunk réseibe nyúlva, kiemeljük Nektek kultúránk örökzöld igazgyöngyeit. A szónoki pozíció vonzerejét használva teremtjük meg a kritikára alkalmas teret, ahol az ítéletek egy kiállítás tárgyaivá merevednek. Mozgó képeslapok válogatása a közös tudatalattiból, az emberiség kimerevített állapotai, ritmusba szelidített révület, tánccá őrölt fájdalomcsillapítók, az összehasonlíthatatlanság emelkedett, páros magánya. A folyamatos tenni-hatni akarás vágtája, melynek szertartásos menetében a test csak szolgáló.

Többszólamú próféciával, szószátyár bölcseletekkel, révült szitkok záporával szállnak szembe a jó és a rossz különválasztásával. Helyette a szorgalom, a kudarc, a bűn, a szerencse, a becsület és a bűnhődés összemosásán dolgoznak. Az alkotók az emberiségre szabadult összes csapást formálják jelenlétük eszközévé. Isteni kinyilatkoztatások közvetítőiként ajánlják fel a remény csábító ajándékát. Testesítsétek meg félelmeiteket, mert az adhat nektek lelki boldogságot.

Cuhorka Emese és Molnár Csaba szabadúszó előadók és alkotók, 2010 óta dolgoznak együtt különböző formációkban. Munkáikban többnyire a szubkultúrákat értelmezik újra, vállaltan sarlatánkodva a színház eszközeivel.

Alkotók, előadók: Cuhorka Emese, Molnár Csaba
Zene: Gryllus Ábris, Csajkovszkij, Constanzo, Cortazar, Saint-Saens, Sosztakovics
Fény: Dézsi Kata

Külön köszönet: Fülöp László, Horváth Máté, Muskovics Gyula, Mizsei Zoltán, Vass Csenge
Produkciós partner: Katlan Csoport
Támogatók: Trafó Kortárs Művészetek Háza, Kortárs Alkotó Műhely, Műhely Alapítvány, Emberi Erőforrások Minisztériuma

Ajánlatunk


Frenák Pál Társulat: FIÚK – felújított verzió

A FIÚK különös tükröt tart elénk. Túl azon, hogy megmutatja a férfi test szépségét, közelről tanulmányozhatjuk a férfiúi természet alaptípusait: így látjuk például a Macsót, a Nárciszt és a Herkulest. Frenák váltakozva jeleníti meg a gyűlöletet, az ostoba követelőzést és a figurák közt fennálló, törékeny erőegyensúlyt.

„Hogy lehet halálhírt hitelesen közölni színpadon? Betegségről, szeretteink haláláról nem könnyű fogalmazni. A téma epikus, bár hordoz magában abszurditást és szürrealitást, ami segíthet. Viszont túl személyes. Miért terhelném ezzel a közönséget? Tisztázom magamban, miért is akarom ezt színpadra állítani.

Ajánló


Gondolat Plasztika

Pavel Sterec: A Selyemút – Bebalzsamozás és mumifikálás

Pavel Sterec: A Selyemút – Bebalzsamozás és mumifikálás
A több százmillió dolláros kínai befektetéssel támogatott, valaha volt egyik legnagyobb…

Egy hivatal napi működése, Kodály Zoltán műfaji újításai , improvizatív és kollektív zeneszerzői módszerek egy catwalk-koncert keretei között.

Dajkamesék? Szubverzív utópiák? A kollektív tudattalan utolsó őrzői? A patriarchátus élőhalottjai? A tündérmesék ma megosztóbbak, mint valaha. De velünk élnek…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!