Program


Duda Éva Társulat: Utópia
3

Duda Éva Társulat: Utópia

Képesek vagyunk-e változtatni az életünkön? Értjük-e a saját felelősségünket a közösségünk, a környezetünk alakulásában? Hajlandóak vagyunk-e időt, energiát beletenni abba, hogy egy egészségesebb világban éljünk? Mit jelent számunkra a tolerancia? Értjük-e a gyökereinket? Van-e bennünk törekvés, hogy másokat elfogadjunk?  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 26. péntek, 20:00

Megértjük-e a különbözőségeinket és felismerjük-e a hasonlóságot közöttünk? Duda Éva az alkotótársaival ezeket a ma nagyon égető kérdéseket teszi fel a legújabb előadásában.
 
Világos, hogy mindannyian kisebb-nagyobb közösségekben élünk, akár elszigetelten, akár metropoliszokban. Világunk óriási lépésekkel változik évről évre, amihez adaptálódnunk kell. A technikai vívmányok, a digitális fejlődés megállíthatatlan, ahogyan a globális felmelegedés, a szemét felhalmozódása a földön, az óceánokban, sőt az űrben is. A migráció világszintű jelenség, hatalmas mennyiségű egészségügyi, szociális, politikai, társadalmi és egyéni problémával kell szembenézni nap, mint nap.
Milyen jó lenne ebből néha kiszabadulni, és egy idilli, utópisztikus világban találkozni, ahol mindenki maga teremtheti meg a saját isteneit, szerelmeit, kapcsolódásait. De mi lenne, ha itt és most próbálnánk meg változtatni picit magunkon, a saját hozzáállásunkon és a szokásainkon?
A lényegi, valódi, emberi dolgok tekintetében a világ minden táján egyformák vagyunk: szeretünk, kötődünk, haragszunk, félünk, felfedezünk, örülünk, vagy csalódunk, hiszünk és tagadunk, tanulunk, utazunk, dolgozunk, jó nevetni és ellazulni, szeretünk valahova tartozni vagy csak magunkkal jóban lenni. De elképesztő a zűrzavar. Miért olyan nehéz mégis együtt lenni, egymással lenni, egymás mellett élni?
 
Alkotók / előadóművészek: Csuzi Márton (Fülöp Viktor ösztöndíjas), Gaál Júlia, Darabont Áron, Ivanov Gábor, Kálid Artúr, Lőrinc Katalin, Rácz Réka, Sessi Krisztina, Taba Benjámin, Tóth Laura, Vitárius Orsolya, Weinemer Ádám Zénó
Zene: Kunert Péter
Zenei producer: Kovács Jeromos
Jelmez: Kiss Julcsi
Fénytervező: Kovács Gerzson Péter
Konzultáns: Veress Anna
Produkciós asszisztens: Csák Bea
Produciós vezető: Czveiber Barbara
Tér, koncepció, rendezés: Duda Éva

Ajánlatunk


Rejtélyesség, egyfajta bizsergető idegenség és misztikum hatja át az előadást, bizonyos formáival és hangulatával Lynchet idézve(ki ne emlékezne a Twin Peaks vörös függönyeire!). A The Green egy lenyűgöző előadás, meghökkentő és felforgató látványelemekkel, valahol a cirkusz, színház és az újmágia mezsgyéjén.

Az előadás akár egy (ön)gyógyító rituálé: Rodrigues és társulata a gyógyulás szellemeit - az encantadosokat - idézik meg. A címválasztás oka sokrétű: a munkafolyamat a covid-19 okozta egészségügyi válsággal összefüggésben indult és abból a vágyból született, hogy az encantadosok erői által varázsolják el a világot, és állítsák helyre annak törvényes rendjét. 11 táncos 140 színes takarót hív segítségül állandó alakváltáshoz.

Ajánló


Hová sodorja a szeszélyes tengerár a kis csónakot hajótörött utasaival, az angyali szépségű nyolcéves leánykával és az értelmes, talpraesett kilencéves…

Megindító szellemidézés: a Börcsök Boglárka által készített videofelvételek és a precíz megszemélyesítés segítségével három elhunyt táncos elevenedik meg - és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!