Program


Ethnofil, Nunki Bay Starship
2

Ethnofil, Nunki Bay Starship

Ethnofil: Dallamos, pszichedelikus, hol könnyed, hol pedig vaskos hangzású, világzenéből indult, ma már organikus post-pop.
Nunki Bay Starship: Pop - funk - soul tengely körül keringő pszichedelikus felhangok, elektronikával tűzdelt hangszerelés, némi jazzel és hip-hoppal fűszerezve.

Ethnofil, Nunki Bay Starship

Ethnofil

Dallamos, pszichedelikus, hol könnyed, hol pedig vaskos hangzású, világzenéből indult, ma már organikus post-pop. Az Ethnofil koncertjein vehemens energiák, érzékeny melódiák és émelyítő elektronika járnak törzsi táncot az őket hallgatók végtagjaival. A korábban A38 Talentometer fődíjas csapat legújabb nagylemeze Azimut címmel jelent meg tavaly októberben, majd élőben az Akvárium klubban debütált. A hazai zeneipar egyik legnagyobb export potenciáljával rendelkező együttes rendszeresen turnézik Franciaországban, 2020 tavaszán Nyugat-Európai, majd Ausztrál turnéján mutatja be új lemezét. A címadó Azimuth c. videóklipjüket az idei Klipszemle legjobb rendezésére jelölték

Viola Okos - ének,hegedű / vocal, violin
Fanni Zahár - szaxofon, fuvola / sax,flute
András Weil - billentyűk / keys
Őrsi András - scratch/sampler
Levente Kocsis - basszusgitár / bassguitar
Gergely Okos - dobok / drums


Nunki Bay Starship

Pop - funk - soul tengely körül keringő pszichedelikus felhangok, elektronikával tűzdelt hangszerelés, némi jazzel és hip-hoppal fűszerezve. A magukat multidimensional brain-pop jelzővel meghatározó kvartett 2017 tavaszán debütált élőben. 2018 októberében elkészült az első videóklip a Fallin’ Free című dalhoz, mely előfutára volt az egy hónappal később megjelenő Magnetic Resonance Imagination címen bemutatkozó kislemeznek. Az EP koronája a stop motion technikával készült videóklip, a magányos űrhajós történetét elmesélő MRI. Alig fél évvel később, 2019 tavaszán mindezt követte az első nagylemez, a Sigma Sagittarii.

Az LP anyagával már több különböző színpadon megajándékozták a közönséget, és mindenhol szerető fülekre találtak. Így jutottak el az Akvárium Klubba Antonia Vai előzenekaraként, de játszottak a 30Y és az Anomalie Live Band előtt is. 2019-ben olyan kis- és nagyfesztiválon is bemutatták a lemezüket, mint a Művészetek Völgye, Campus, Fezen, Kolorádó vagy UbikEklektik.

Dorothy Tóth - vocals, violin
Szilvia Várnai - keys, backing vocals
Mátyás Pesti - bass
Ákos Huszár - drums, backing vocals

Ajánló


Van egy pont, ahol dobbantani kell.

Az iskola már nem zárhat…

Jelinek Eurüdikéje népszerű popzenész férje árnyékaként éleslátással és iróniával küszködik és küzd meg…