Program


OneTwoMany Collective supported by Freak Fusion: Restlesslegs

OneTwoMany Collective supported by Freak Fusion: Restlesslegs

A darab témája a ‘nyugtalan láb’ szindróma (szakirodalomban RLS - restless legs) az alvászavarok egyik jellegzetes, gyakori formája. Nehéz körülírni ezt az érzést: olyan mint egy akaratlan ásítás a végtagokban, egy zavaró, feszítő, nyugtalanító, viszkető, kellemetlen, tekergő, zsibbasztó inger, ami nem enged nyugodni, megpihenni.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 20. szerda, 20:00

Freak Fusion: Restlesslegs

ÚJCIRKUSZ 60'
English friendly

A Budapesti Tavaszi Fesztivállal közös program

Nincs kiút, se be a sűrűjébe, megrekedtünk valahol a kettő között az örökös akarás kusza rengetegében. A tenni vágyás, a tehetetlenség és a nyughatatlanság népbetegsége ez. Tennénk, de mit? És különben is minek? Mennénk, de már fáradtak vagyunk. Pihennénk, de nem tudunk.
A darab témája a ‘nyugtalan láb’ szindróma (szakirodalomban RLS - restless legs) az alvászavarok egyik jellegzetes, gyakori formája. Nehéz körülírni ezt az érzést: olyan mint egy akaratlan ásítás a végtagokban, egy zavaró, feszítő, nyugtalanító, viszkető, kellemetlen, tekergő, zsibbasztó inger, ami nem enged nyugodni, megpihenni. Az öt szereplő rengeteg kötél segítségével a megkönnyebülést keresi, kutatja: önmagukat és egymást a végkimerülésbe kergetve, illetve a köteleiket és az idegeinket a végtelenségig csomózva és feszítve.

előadók/ alkotók:
Csuzi Márton
Fehér Ádám
Gaia Santuccio
Lennart Paar
Zoletnik Zsófia

közreműködők:
zene/ hang: R.ROO - Andrey Symonovych
fény: Galkó Janka

Ajánlatunk


„Hogy lehet halálhírt hitelesen közölni színpadon? Betegségről, szeretteink haláláról nem könnyű fogalmazni. A téma epikus, bár hordoz magában abszurditást és szürrealitást, ami segíthet. Viszont túl személyes. Miért terhelném ezzel a közönséget? Tisztázom magamban, miért is akarom ezt színpadra állítani.

Üdv a parlamentben! Ragadd meg a távirányítót és szavazz! Oktatásügy, biztonságpolitika, polgári szabadságjogok, popzene - mondj véleményt és befolyásold a döntéseket! Az erőviszonyok az ülés során folyamatosan alakulnak. Találd meg a kimondott szó politikai szerepét újra – a maga nyers és mozgósító erejével együtt.

A Nagymamával álmodtam egy különleges harmadik-generációs trauma-feldolgozást segítő, mégis sok humorral átitatott színházi stand up / monodráma. Az előadás azt az egy hónapot mutatja be, amelyben a 35 éves főszereplő, Göndör László - a pandémia valamint önismereti válsága kellős közepén - összeköltözött a 97 éves holokauszt- túlélő nagymamájával.

Ajánló


Gondolat Plasztika

Pavel Sterec: A Selyemút – Bebalzsamozás és mumifikálás

Pavel Sterec: A Selyemút – Bebalzsamozás és mumifikálás
A több százmillió dolláros kínai befektetéssel támogatott, valaha volt egyik legnagyobb…

Van egy pont, ahol dobbantani kell.

Az iskola már nem zárhat magába. Még irányít, lehetőségeket mutat, de eljön…

Magyar és térségbeli újcirkusz előadások, munkabemutatók, szakmai beszélgetések, közösségi események és a MUCH MORE Showcase, a cirkuszi számok & előadás…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!