Program


Gyárfás - Bolcsó, Mn'JAM experiment
6

Gyárfás - Bolcsó, Mn'JAM experiment

A Mn'JAM experiment egy audiovizuális projekt, amely a művészetben a technológia segítségével feszegeti a határokat.
A 2019-ben alakult Gyárfás - Bolcsó duó célja a folyamatos dialóguson alapuló együttjáték, amely az egyenletes ritmika helyett a természetre és az emberi beszédre jellemző flow-t veszi alapul.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 17. vasárnap, 20:00

Mn'JAM experiment
M - ének, loopok, effektek
JAM - vizuál

Ez nem csak egy zenei show, mert JAM (a vizuális művész) képekkel, lézerrel és fényekkel is játszik. Nem csak egy fényshow, mert a zenét alakítják és improvizálnak is. Ez nem csak elektronikus zene, bár a legtöbb hang elektronikával generált. Ez nem is jazz, bár rengeteg a komplex harmónia, ritmus és egy jó adag improvizáció is van benne... és mindezek mellett ez egy hibrid show, amely magában foglalja a cross art formák lényegét.

Ebben a projektben JAM egy teljesen új kategóriát nyit meg az élő előadáson belül. Az általa irányított elektronikus hangok mellett élő vizuális művész, aki zenészként is fellép. JAM a a színpadon gombokat nyomogat, potikat és lemezjátszókat forgat, úgy "játszik" a zenekarral, mintha ő maga is a zenekar egyik tagja lenne. A hangokon túlmenően a tevékenységei a vizuált is és világítást is befolyásolják.

M a hagyományos éneklést élő loopokkal teszi innovatívvá rengeteg effekttel megfűszerezve. A szöveg nélküli dalok, a vokális improvizáció és a loopolt textúrák növelik azt a lehetséges módot, ahogyan ez az énekes kifejezheti magát, lehetővé téve, hogy hangszerként is működjön. Őszintén hisznek abban, hogy miután a jazz újítói évtizedekig a zenei fejlődésre koncentráltak (dallam, ritmus, harmóniai progresszió stb.), ez a műfaj tökéletes eszköz arra, hogy egy új irányt mutasson.

A Mn'JAM experiment világszerte fellépett már olyan fesztiválokon, mint a So What's Next, Mladi Ladi Jazz Fesztivál, Sudtirol Jazz Fesztivál, Cairo Jazz fesztivál, Mozaic Jazz fesztivál Romániában, a Kolkata Jazz fesztivál, Fringe Fesztivál és az Oct Loft fesztivál. Valamint olyan ikonikus helyszíneken, mint a Kimmel Center for Preforming Arts (Philadelphia), a Casa da Música (Portugália) és a Fridge Warehouse Dubaiban, hogy csak néhányat említsünk.

Gyárfás - Bolcsó
Bolcsó Bálint - elektronika
Gyárfás Attila - dobfelszerelés, gong szintetizátor

A 2019-ben alakult duó célja a folyamatos dialóguson alapuló együttjáték, amely az egyenletes ritmika helyett a természetre és az emberi beszédre jellemző flow-t veszi alapul. Nemrég jelent meg Tabbis című lemezük elektroakusztikus hangzásokból kiinduló szabad improvizációkkal, melyeket egy-egy Babits-vers elolvasása után rögzítettek.

Ajánlatunk


Egy művész érvényesüléshez vezető útja kizárólag az intézményrendszeren át vezethet. Vagy mégsem?

„A Humans 2.0 (…) az a típusú előadás, amelynek az elején az ember tátva felejti a száját, majd a végén egy megkönnyebbült, csodálattal teli sóhajjal becsukja.”

Ajánló


Van egy pont, ahol dobbantani kell.

Az iskola már nem zárhat magába. Még irányít, lehetőségeket mutat, de eljön…

Izgalmas utazás időben és térben. A táncosok közötti párbeszéd ebben a koreográfiában is repetitív mozdulatokra és ingamozgásra épül fel.

90' színház 18+ Az előadás meztelenséget és vaksötétet tartalmaz.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!