Program


Hodworks: Még egy táncelőadás
9

Hodworks: Még egy táncelőadás

A Hodworks elmúlt években bemutatott előadásaiban a színpadra lépő táncosok egyre markánsabban ütnek meg felszabadítóan kritikus hangot. A darabok jellegzetes témájává vált az önreflexió kulturális és politikai témákban, egyenes verbalizáció és átemelt absztrakció szintjén egyaránt.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 26. kedd, 20:00

A Hodworks elmúlt években bemutatott előadásaiban a színpadra lépő táncosok egyre markánsabban ütnek meg felszabadítóan kritikus hangot. A darabok jellegzetes témájává vált az önreflexió kulturális és politikai témákban, egyenes verbalizáció és átemelt absztrakció szintjén egyaránt. Hód Adrienn ilyen módon folyamatosan azokat a helyzeteket keresi, ahol eltörölhetőek a kortárstánc előadói és befogadói élményét előre kijelölő határok. A Trafóban 2020 januárjában bemutatásra kerülő új előadásban három táncossal (Jenna Jalonen, Márcio Kerber Canabarro, Molnár Csaba) megy tovább ezen az úton. A még próbafázisban lévő darab most nem átfogó, társadalmi problémákkal foglalkozik, hanem konkrétan az előadás jelenségével, a néző, a táncosok és a koreográfus szerepkörével és tereivel. Milyen túlélési stratégiák lehetségesek a hányattatott előadó számára? Hogyan őrizhető meg és vihető tovább a saját, autentikus mondanivaló? Milyen igényei vannak a közönségnek és hogyan élheti meg őket? A három táncos ezeket, és az ezekből adódó további kérdéseket fogja kifejteni a megkérdőjelezett előadói térben.

alkotótárs és szereplő: Jenna Jalonen, Molnár Csaba, Márcio Kerber Cannabarro
művészeti konzultáció, dramaturg: Szabó-Székely Ármin
művészeti konzultáció, workshop: Szabó Veronika
zongorán kísér: Ifj. Balázs Elemér
zene: Liszt Ferenc: Transzcendens etűdök (részlet) és improvizáció
nemzetközi forgalmazás: Ujvári-Pintér György
koreográfia: Hód Adrienn

Ajánlatunk


Zságer Balázs (live – album premiere) Abul Mogard (live) swanasa (live)

„Auto-bio-koreo-gráfia”, aminek lehetett volna az az alcíme, hogy „tánc az AIDS-től a klímaválságig”. Jérôme Bel elmerül a saját életrajzában és a munkáihoz hozzákapcsolja elfogultságait, a választásai okát, kétségeit és céljait.

Ajánló


Izgalmas utazás időben és térben. A táncosok közötti párbeszéd ebben a koreográfiában is repetitív mozdulatokra és ingamozgásra épül fel.

sors-diagnózis egy felvonásban Emese története se nem mese, se nem álom, hanem kortárs valóság. Portré egy nőről, egy társadalomról.

2021. június 18-án Gaby Pepito vőlegényével, Brian Laundrie-val útra kelt, hogy valóra váltsák sokak elérhetetlen álmát, és világgá menjenek egy…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!