Program


Hodworks - Unlock Dancing Plaza: Midnight Oil
8

Hodworks - Unlock Dancing Plaza: Midnight Oil

Midnight Oil absztrakt, fragmentált elemekkel jelenít meg nagyonis konkrét kulturális, társadalmi tapasztalatokat.
A világ két távoli pontjáról érkező táncosok együttese saját kulturális hagyományaik és egyéni tapasztalataik megosztása révén talál közös terepet.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 15. péntek, 20:00

HODWORKS: Midnight Oil 12+
90' TÁNC
Az előadás kerekesszékkel látogatható

Milyen valósággal néz szembe egy kortárs táncos a világ két különböző pontján? Mik a hasonló, mik a merőben különböző tapasztalataik? Hogyan tudnak ezekre testükkel választ adni egy olyan térben, amelyben a két egymástól távoli kultúra apránként összefonódik?

A Midnight Oil a magyar HODWORKS társulat együttműködése a hongkongi Unlock Dancing Plaza táncosaival. A két határfeszegető szervezet közös munkájában azt vizsgálja, hogyan találhatnak közös nyelvet a testet érő különböző külső hatásokra, elvárásokra a kortárstánc világában.

A Midnight Oil absztrakt, fragmentált elemekkel jelenít meg nagyonis konkrét kulturális, társadalmi tapasztalatokat. A világ két távoli pontjáról érkező táncosok együttese saját kulturális hagyományaik és egyéni tapasztalataik megosztása révén talál közös terepet.

Az Unlock Dancing Plaza egy 2002-ben alapított hongkongi kortárstánc szervezet. Elkötelezettek az újító színpadi produkciók és a színházi tér újradefiniálása mellett. Az Unlock Dancing Plaza háromszoros Hong Kong Dance Awards díjazott, és nagyra értékelt a kortárstánc nemzetközi színterén is.

A HODWORKS társulatot 2007-ben alapította Hód Adrienn. Szabadúszó alkotókkal működő, a hazai és a nemzetközi kortárstánc-színtéren is aktív együttes. A társulat keménymagját képező táncosok változó konstellációkban már évek óta dolgoznak együtt. Az előadások ismeretlen, határfeszegető irányokat jelölnek ki, gyakran foglalkoznak a teljesen lecsupaszított emberi test fizikalitásával. Tartalmukat az absztrakt megjelenés és a konkrét, gyakran verbalizált jelentés közti finom mozgás jellemzi. Témáik az univerzális emberi tapasztalatoktól a konkrét, jelenkori előadóművészeti problémákig terjednek. A HODWORKS előadásait három alkalommal válogatták be az európai tánchálózat Aerowaves programjába, a társulat Magyarországon pedig többszörös nyertese a Lábán Rudolf- és Imre Zoltán-díjnak.

Koreográfus: Hód Adrienn
Koreográfusi társalkotó: Molnár Csaba
Dramaturg: Szabó-Székely Ármin
Előadók: Cheung Tsz Kwan, Gláser Márton, Kacsó Imola, Li Ka Man, Molnár Csaba, Woo Yat Hei
Fény: Samual Chan
Zene és sound design: Gold Mountain
Kosztüm: Trista Ma
Stage Manager: Jonathen Lee
Assistant Stage Manager: KM Ng
Project manager (HODWORKS): György Ujvári-Pintér
Assistant Stage Manager: Luk Pak Yin
Co-produced by: Unlock Dancing Plaza, Off Alapítvány

Ajánlatunk


Üdv a parlamentben! Ragadd meg a távirányítót és szavazz! Oktatásügy, biztonságpolitika, polgári szabadságjogok, popzene - mondj véleményt és befolyásold a döntéseket! Az erőviszonyok az ülés során folyamatosan alakulnak. Találd meg a kimondott szó politikai szerepét újra – a maga nyers és mozgósító erejével együtt.

SUB.LAB.PRO The Ensemble Programnak egy 9 hónapos kreatív platform pályakezdő táncosok számára. Professzionális társulati munkakörnyezetet imitálva kreatív alkotások réven teljes eszköztárat kínál az Ensemble táncosainak a professzionális művészeti területen való boldoguláshoz.

előbemutató - színház A szerző azonos című kötetének egy drámai részlete 12+ 90'

Ajánló


sors-diagnózis egy felvonásban Emese története se nem mese, se nem álom, hanem kortárs valóság. Portré egy nőről, egy társadalomról.

A Nagymamával álmodtam egy különleges harmadik-generációs trauma-feldolgozást segítő, mégis sok humorral átitatott színházi stand up / monodráma. Az előadás azt…

" .. reggel izzadva ébredünk és felsikoltunk hogy nincs ott a foga íve a nyakunkon csak egy hajszál a torkunkon…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!