Program


Hodworks / Unusual Symptoms (DE) - Coexist
7

Hodworks / Unusual Symptoms (DE) - Coexist

Hód Adrienn saját társulatával már komoly sikereket aratott Brémában, most visszatért az északnyugati német városba, hogy a Theater Bremen tánctársulatával, az Unusual Symptoms-zal és a saját társulatával, a Hodworks-szel közösen készítsen egy új előadást, melyet a brémai bemutató után Pesten is láthat a közönség.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 8. péntek, 20:00

Hód Adrienn koreográfus a magyar kortárs tánc szcéna az egyik legfontosabb szereplője. Munkáiban játékos és gyakran provokatív módon, a tabukkal szembemenően, állandóan új táncformákat és dramaturgiai elveket keres; dekonstruálja a tér, a mozgás és a zene kapcsolatait.

Legújabb, Coexist című előadásában a szolidaritás, a kollektív gyakorlat és a társadalmi dinamika kérdéseivel foglalkozik, miközben rávilágit a művészi függetlenség / önállóság és a társadalmi szabadság kapcsolatára. Hogyan értékeljük a művészet szerepét, mint az adott körülmények tükrét? Vizsgálja a politikai és a társadalmi megállapodásokat/elvárásokat, és azt, hogy ezek mennyire befolyásolják és alakítják a testek mozgását. Hogyan nézhet ki egy igazán szabad/felszabadult test? Vajon a művészet a legutolsó menedéke/mentsvára az együttélésnek?

Ajánlatunk


Megindító szellemidézés: a Börcsök Boglárka által készített videofelvételek és a precíz megszemélyesítés segítségével három elhunyt táncos elevenedik meg - és velük együtt a modern tánc szabadságát és a 20. századi ideológiák elnyomását tükröző megható élettörténetük.

Hová sodorja a szeszélyes tengerár a kis csónakot hajótörött utasaival, az angyali szépségű nyolcéves leánykával és az értelmes, talpraesett kilencéves kisfiúval? Henry De Vere Stacpoole 1908-ban megjelent regényében egy lakatlan, ám egzotikus szigetre a Dél Keresztje alatt.

sors-diagnózis egy felvonásban Emese története se nem mese, se nem álom, hanem kortárs valóság. Portré egy nőről, egy társadalomról.

Ajánló


Rejtélyesség, egyfajta bizsergető idegenség és misztikum hatja át az előadást, bizonyos formáival és hangulatával Lynchet idézve(ki ne emlékezne a Twin…

A Willany Leó Improvizációs Táncszínháznak -az improvizáció műfajából kifolyólag- egyik fő jellemzője a kísérletezés, a folyamatos megújulás.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!