Program


Mayberian Sanskülotts

Mayberian Sanskülotts

Hazánk egyik legötletesebb és legígéretesebb dreampop zenekara – legalábbis így emlegetik őket a hátuk mögött, miután februári Neverending Sorry című vadiúj nagylemezükkel nem voltak restek mindenkitől és mindentől bocsánatot kérni, és teszik ezt szüntelen azóta is.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 7. szombat, 20:00

Mayberian Sanskülotts

Hazánk egyik legötletesebb és legígéretesebb dreampop zenekara – legalábbis így emlegetik őket a hátuk mögött, miután februári Neverending Sorry című vadiúj nagylemezükkel nem voltak restek mindenkitől és mindentől bocsánatot kérni, és teszik ezt szüntelen azóta is.

Most nem hagyományosan arra vállalkoznak, hogy lezárják az évet egy szomorúan és rendhagyóan nem átlagos koncerttel. A titkon gyakran az öregedés problémáival küzdő zenekar ugyanis jövőre belép a 10. életévébe, így hát arra gondoltak, hogy megelőlegeznek maguknak egy előszülinapi bulit a város egyik legkülönlegesebb koncerthelyszínén. Ez pedig tökéletes alapja lesz annak, hogy 2020 egy igazi Mayberian-szüliév legyen. Bár a koncert részleteiről egyelőre hallgat a zenekar, annyit elárultak azért, hogy biztosan nem egyedül állnak színpadra ezen az estén, ugyanis egyik kedvenc bandájukra bízták a felvezetést.

A 2010-ben Csordás Zita és Balogh Gallusz által alapított Mayberian Sanskülotts kezdetben a nyolcvanas évek magyar undergroundjának kazettás-szamizdatos hangzását kölcsönvéve rögzítette összetéveszthetetlen, hosszú, magányos nyarak és végtelen délutánok varázslatát megéneklő dalait és lemezeit, majd az évek során egyre bővülő tagsággal (Hromkó István, Szigeti Árpád, Várnai Szilvia, Dorozsmai Gergő) és zenei eszköztárral, a shoegaze és a dream pop felé kanyarodva építette tovább privát álomvilágát. A Mayberian Sanskülotts zenéje úgy ötvözi a nyolcvanas évek hazai és nemzetközi újhullámos zenekarainak keserédes romantikáját, a shoegaze gleccserként elomló grandiozitását és a kortárs dream pop álomszerű visszhangfüggöny mögé rejtett dallamait, hogy közben mindvégig megőrzi karakteres, azonnal felismerhető hangulatát. Csordás Zita éteri hangját egyszerre formálta a coldwave jéghideg világa és a magyar népzene; a zenekar dalai mélyén a legtisztább személyesség és az emelkedett spiritualitás kettőssége érhető tetten.

Ajánlatunk


Magyar és térségbeli újcirkusz előadások, munkabemutatók, szakmai beszélgetések, közösségi események és a MUCH MORE Showcase, a cirkuszi számok & előadás koncepciók szemléje.

A Willany Leó Improvizációs Táncszínháznak -az improvizáció műfajából kifolyólag- egyik fő jellemzője a kísérletezés, a folyamatos megújulás.

Az előadás akár egy (ön)gyógyító rituálé: Rodrigues és társulata a gyógyulás szellemeit - az encantadosokat - idézik meg. A címválasztás oka sokrétű: a munkafolyamat a covid-19 okozta egészségügyi válsággal összefüggésben indult és abból a vágyból született, hogy az encantadosok erői által varázsolják el a világot, és állítsák helyre annak törvényes rendjét. 11 táncos 140 színes takarót hív segítségül állandó alakváltáshoz.

Ajánló


Rejtélyesség, egyfajta bizsergető idegenség és misztikum hatja át az előadást, bizonyos formáival és hangulatával Lynchet idézve(ki ne emlékezne a Twin…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!