Program


Pandit Rajan és Pandit Sajan Misra - Az Indiai Klasszikus Zene Mesterei XXIV

Pandit Rajan és Pandit Sajan Misra - Az Indiai Klasszikus Zene Mesterei XXIV

India leghíresebb énekes testvérpárja 7 év után indul világkörüli turnéra, és először fognak fellépni Magyarországon. A Rága Bhairav-tól a Rága Bhairavi-ig egy különleges zenei koncepciót takar, amiben a két világhírű énekes átvezet minket a különböző játékidőben megszólaló rágák érzelmi tengerein.

 több

A Padmabhushan címmel kitüntetett Pandit Rajan és Pandit Sajan Misra India legszentebb és egyik legősibb városa, Benáresz zenei iskolájának leghíresebb képviselői. Most az egész világot körbejárva mutatják be Benáresz, ősi nevén Kashi gazdag zenei világát. India minden kulturális és zenei díját megkapták már, számos turnéban mutatták be a világon ennek a különleges muzsikának a legmagasabb szintjét. Utolsó turnéjukra csak a zene öröméért indulnak el.
A concert az ICCR segítségével valósul meg.

A koncert közreműködői:

Sumit Mishra - harmonium

Benáresz leghíresebb harmónium játékosait felmutató családban született. Édesapja Pt. Sohan Lal Mishra, nagybátyja Pt. Mohan Lal Mishra, mindketten világhírű zenészek a maguk hangszerén. Sumit a fiatal generáció legnagyobb tehetsége, aki gyakorlatilag minden elismert énekest kísért már hangszerén.

Nihar Mehta - tabla

Nihar Mehta rokonai közt számos zenész és filozófus akad, és ugyancsak hozzájuk köthető az 1980-ban alapított "SAPTAK" zenei iskola és a hozzá kapcsolódó fesztivál is. Nihar a mindennapi élettel tanulta meg a zene szeretetét. 12 évesen kezdte elsajátítani a tablajáték fortélyait. Előbb nagybátyja Nandan Mehta és Pt Puran Maharaj tanította. Mivel apja és nagybátyja is Kishan Maharaj tanítványa volt, így Nihar-t is tanítani kezdte. Jelenleg Pt. Pooran Maharaj legbecsesebb tanítványa.

Ajánló


Mozgás és szöveg alapú lecture-performance, amelyben az előadó egy táncelőadás részleteit ismerteti a…

Egy kocsma, nyolc pasi, egy wurlitzer és sok pofa sör. Mindig ütős kombináció.

A Hodworks elmúlt években bemutatott előadásaiban a színpadra lépő táncosok egyre markánsabban ütnek…