Program


Pole Theatre Hungary 2018 – nemzetközi rúdszínház-verseny - középhaladó

Pole Theatre Hungary 2018 – nemzetközi rúdszínház-verseny - középhaladó

Pole Theatre Hungary 2018 – nemzetközi rúdszínház-verseny
A Rúdvilág és az ESEN Art Group szervezésében

14:00 Pole Theatre Hungary – középhaladó mezőny versenye
19:00 Pole Theatre Hungary – haladó mezőny versenye

Mindenkinek van egy története. De hogy néz ki mindez a rúdtánc nyelvén elbeszélve, művészi köntösben?

A Pole Theatre a világ számos országában futó, rendkívül népszerű rúdszínház-verseny, ahol a versenyzők a saját történetüket beszélik el, rúdra komponálva, legyen az vidám, szomorú, tragikus, érzelmes, félelmetes vagy éppen meghökkentő. Erő és hajlékonyság, show, önkifejezés, szórakoztatás – ezt nyújtja a két különböző tudásszinten rendezett verseny. Míg a délutáni részben a középhaladók, az esti részben a profik mérheti össze tudásukat négy különböző kategóriában, ahol minden kategóriában csak egyetlen nyertes lehet. A végén pedig az is kiderül, ki lesz az abszolút bajnok!

És hogy mik is ezek a kategóriák?

Art – a versenyzőknek rudas tudásukat egy vagy több jól felismerhető táncstílussal kell ötvözniük. Ez lehet balett, modern tánc, jazz, néptánc, stb.
Drama – ebben a kategóriában a történetmesélésen van a hangsúly: a versenyzőknek egy adott történetet kell következetesen végigvinniük, elejétől a végéig.
Comedy – mint a neve is mutatja, ez a kategória a szórakoztatásról szól: az előadott történetnek minél viccesebbnek kell lennie, és minél inkább magával kell ragadnia a közönséget.
Classique – a kategória, ahol az érzékiséget és a nőies mozgást értékelik.

A nemzetközi verseny szakmai színvonalát pedig mi sem garantálja jobban, mint, hogy a zsűri idén is a világ legjobbjaiból fog állni: Oona Kivelä (FIN), Alex Shchukin (UKR), Evgenyij Greshilov (RUS) és Kira Noire (RUS).

Ajánló


A Hodworks társulatot 2007-ben alapította Hód Adrienn. A kísérletezéseiről ismert koreográfus évek óta…

Peeping Tom (BE): Moeder Angolul, magyar felirattal.