Program


Simkó Beatrix: It Contains Hard Parts

Simkó Beatrix: It Contains Hard Parts

Az It Contains Hard Parts című táncelőadás központi témája az egyén és a csoport között fennálló feszültség. Születésünk pillanatától kezdve különböző közösségekben mozgunk – de vajon mi határozza meg, hogyan viselkedünk ezekben a csoportokban, milyen értékek mentén élünk együtt? Hogyan befolyásolják egyéni döntéseinket a közösségekben tapasztalt elvárások? A darab különböző szociális kapcsolatokat vizsgál, amelyeket a magyarországi és hasonló társadalmi kontextusokban…  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 30. szerda, 20:00

Az It Contains Hard Parts című táncelőadás központi témája az egyén és a csoport között fennálló feszültség. Születésünk pillanatától kezdve különböző közösségekben mozgunk – de vajon mi határozza meg, hogyan viselkedünk ezekben a csoportokban, milyen értékek mentén élünk együtt? Hogyan befolyásolják egyéni döntéseinket a közösségekben tapasztalt elvárások? A darab különböző szociális kapcsolatokat vizsgál, amelyeket a magyarországi és hasonló társadalmi kontextusokban tapasztalt személyes élmények ihlettek.

Beatrix egy nemzetközi csapattal dolgozza fel a produkcióban a fenti kérdéseket a tánc és – korábbi előadásaira is jellemzően – a társművészetek eszközeivel. Fontos szerepet kap így a Gryllus Ábris által írt zene, valamint a látvány, amely Dömölky Dániel díszlettervező és Kovács Adél–Batke Luca jelmeztervező páros munkájának eredménye.

Simkó Beatrix tanulmányait a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen a média, a Hamburgi Egyetemen pedig a performansz területein folytatta. Több mint tíz éve aktív szereplője a kortárstánc-szcénának, az elmúlt hat évben számos nemzetközi koprodukcióban dolgozott külföldön és Magyarországon egyaránt. Németországi erős jelenléte mellett munkáit Európa-szerte bemutatta Belgiumtól Finnországig. Jenna Jalonennel közös, Long time no see! című előadását beválogatták az Avignoni Fesztivál programjába és az Aerowaves hálózatba is. Grecsó Zoltánnal közös duettje, az #Orfeusz#Eurüdiké 5 évadon át szerepelt a Vígszínház repertoárjában. Emellett koreografált már a Közép-Európa Táncszínház és a debreceni Csokonai Színház részére is. Szoros partnerségben dolgozik a Műhely Alapítvánnyal, akik a németországi vonatkozású projektjei kapcsán is produkciós partnerként vannak jelen. Az előadás német-magyar együttműködésben, a Goethe Intézet nemzetközi koprodukciós támogatásának köszönhetően valósul meg, amelyet világszerte tíz művésznek ítélnek oda minden évben.

A magyarországi bemutató az Imre Zoltán Program támogatásával valósul meg.

Koreográfia: Simkó Beatrix
Előadók: Charlotte Virgile, Florian Entenfellner, Harrison Claxton/Váth Máté, Sara Valenti
Dramaturg: Costas Kekis
Díszlet-és látványtervezés: Dömölky Dániel
Jelmez: Kovács Adél, Batke Luca
Zene: Gryllus Ábris
Drámapedagógus: Hajdú Fanny
Produkciós menedzser: Kovács Brigitta
Produkciós asszisztens: Nyolczas Gitta
Fotók: Dömölky Dániel

Koprodukciós partnerek: Műhely Alapítvány, Ringlokschuppen Ruhr, Trafó Kortárs Művészetek Háza
Támogatók: Goethe Intézet – Nemzetközi Koprodukciós Alap, Imre Zoltán Program (IZP), Nemzeti Kulturális Alap (NKA), Emberi Erőforrások Minisztériuma(EMMI), Municipality of Essen

 

 

Ajánlatunk


Rejtélyesség, egyfajta bizsergető idegenség és misztikum hatja át az előadást, bizonyos formáival és hangulatával Lynchet idézve(ki ne emlékezne a Twin Peaks vörös függönyeire!). A The Green egy lenyűgöző előadás, meghökkentő és felforgató látványelemekkel, valahol a cirkusz, színház és az újmágia mezsgyéjén.

Megindító szellemidézés: a Börcsök Boglárka által készített videofelvételek és a precíz megszemélyesítés segítségével három elhunyt táncos elevenedik meg - és velük együtt a modern tánc szabadságát és a 20. századi ideológiák elnyomását tükröző megható élettörténetük.

Zságer Balázs (live – album premiere) Abul Mogard (live) swanasa (live)

Ajánló


A Willany Leó Improvizációs Táncszínháznak -az improvizáció műfajából kifolyólag- egyik fő jellemzője a kísérletezés, a folyamatos megújulás.

Magyar és térségbeli újcirkusz előadások, munkabemutatók, szakmai beszélgetések, közösségi események és a MUCH MORE Showcase, a cirkuszi számok & előadás…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!