Program


smART! XTRA // BÜRO imaginaire: MENÜ IMAGINAIRE

smART! XTRA // BÜRO imaginaire: MENÜ IMAGINAIRE

Az este fókuszában az étel jövője és az étkezéshez kapcsolódó problémák állnak. Az életmódunk, fogyasztási szokásaink miatt kialakult környezeti problémák mind hatással vannak az élelmiszer-láncolatokra, így arra is, hogy mi kerül a tányérunkra.  több

A soirée keretében néhány, erre az aggasztó tendenciára reagáló fenyegető / optimista / sötét / realista / bizakodó jövőnarratívát ismerhetnek meg.
Mi történne, ha a szükséges napi táplálékadag a tökéletes hatékonyság jegyében egyetlen pirula formájában kerülne a szervezetbe? Mi lenne az étkezéshez használt, alapvető tárgyainkkal és hogyan befolyásolná mindez környezetünket, életterünket és eszközkészleteinket? Hova tűnne a vasárnapi ebéd, a business lunch és a late night snack? Mire taníthatnak minket a penészkultúrák? Hogyan alakulna át a testünk, ha a rágás, a nyelés és a hosszadalmas emésztés kiiktatódna az evés folyamatából? Hogyan változtathat mindennapi falatozásainkon a génszerkesztés, a 3d nyomtatás, a robotizáció és a mesterséges intelligencia?
Az ötfelvonásos program során két képzőművész, egy designer, egy építészcsoport és egy filozófusduó víziója fűződik össze egy alapanyagokból, étkezési formátumokból és eszközökből építkező rituálévá.
Mit (t)eszel, ha az erőforrások végesek?
A BÜRO imaginaire 2012 óta szervez, közvetít, olvas, ír, kérdez, dagaszt, válaszol, szétszed és összerak. A jelenleg kéttagú kultúraközvetítő-művészetszervező csoport helyspecifikus projektjei változó rendszerességgel bukkannak fel inkubátorháztól galériákon át zöldségesekig.

Alkotók: LAKNER Antal, Paradigma Ariadné, Absentology (HORVÁTH Márk, LOVÁSZ Ádám), NYOSZOLI Kinga, HÓDI Csilla
Kurátorok: SZALIPSZKI Judit, MUCSI Emese
Együttműködő partner: Let it Be! art agency

Ajánló


Játszma az erővel, ami lefelé húz - lengés, zuhanás, becsapódás, lebegés.

Az asszociatív gondolatokat ébresztő „őrültek háza”, ahol a különböző alkotók munkái – szólók…

Lélegzetelállító filmfelvételek zajos dub technóra komponálva, karibi érzelemdús klubzene és simogató dzsungelhangok a…