Program


Thury Gábor - Thury Lili - Thury Zita: Közveszélyes munkakerülők

Thury Gábor - Thury Lili - Thury Zita: Közveszélyes munkakerülők

Közösségi színházi előadás a munka és a szabadidő viszonyáról

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 8. szerda, 20:00

Thury Gábor - Thury Lili - Thury Zita
Közveszélyes munkakerülők

Thury Gábor, Thury Lili és Thury Zita közösségi színházi előadásukban egy családi örökségből indulnak ki: nagyapjuk az 1930-as években megtűrt, majd betiltott munkásmozgalmában töltött be fontos kultúraszervező szerepet. Többek között mozgás- és szavalókórusokkal készített előadásokat, hangot és önkifejezési platformot adva az akkori munkásságnak. A száz évvel ezelőtti összművészeti, közösségi jelleget megtartva a három testvér egy tipikusan 21. századi dolgozói csoportról készít előadást: a szabadúszókról.
 
Az előadás alkotói és résztvevői közel egy éven keresztül gondolkodtak együtt a munka- és a szabadidő viszonyáról, a szabadúszás terheiről és szépségeiről, kiszolgáltatottságról, kényszerekről, önkizsákmányolásról és kiégésről.
A kutatófolyamat tapasztalatai és a ‘20-30-as évekbeli archív anyagok alapján létrejövő előadás olyan élethelyzeteket vizsgál, amelyekben egyre inkább elmosódnak a határok a szabad- és munkaidő, a munkahely és a magánszféra között, és amelyek annyira hasonlóan különbözőek, hogy érdemes velük közösségben foglalkozni.

Thury Gábor, Thury Lili és Thury Zita testvérek, különböző művészeti területeken dolgoznak. Közös érdeklődésük fókuszában a részvételi, közösségi alkotói gyakorlatok vannak, mely több eddigi egymástól különálló munkájukat is jellemzi.

Résztvevők:
Albert Zoltán
Bagdi Sára
Boda Tibor
Bogó Krisztina
Csibi Boróka
Donáti Flóra Lili
Dömötör Dominika
Hóbor Anikó
Hódi Virág
Kálmánczhelyi Gábor
Sáfrány Anna Viola
Selmeci Lili
Songoro Laura
Szakolczai Alida
Szabó Krisztina Mirka
Veres Gábor

A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósult meg.
Támogatók: Budapest Főváros Önkormányzata - FÜGE Produkció - NKA - Nemzeti Kulturális Alap - Staféta program

Ajánlatunk


A helyspecifikus előadás az eddig leginkább színésznőként ismert Kiss-Végh Emőke rendezői bemutatkozása.

Az előadás alapja Kocsis Bence OIEE nevű zenei projektjének Off Beat Echo című dala, mely a Chemical Brothers Grammy-díjas hangmérnöke, Steve Dub közreműködésével készült. Az egyén harcát a zajokért és a zajok ellen Simon Márton, költő és műfordító narrálja prózájával, valamint olyan előadók segítenek a megzenésítésében, mint Sena Dagadu, az Irie Maffia énekesnője.

#transzformáció #dinamika #határok leküzdése

Ajánló


Rejtélyesség, egyfajta bizsergető idegenség és misztikum hatja át az előadást, bizonyos formáival és hangulatával Lynchet idézve(ki ne emlékezne a Twin…

A SUB.LAB.PRO 10 táncosa a koreográfussal szoros együttműködésben értekezik, táncol, a szó legszorosabb értelmében vett színházi minőségben. Fizikai képességeik széles…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!