Program


Tünet Együttes: Afterparty
7

Tünet Együttes: Afterparty

Karanténközösséget vállalva, a Tünet Együttes kísérleti évadjának keretében készült az előadás. A csapat teret adott mindenki kíváncsiságának, kreativitásának. Az emberi hang és mozdulat kapcsolatát kutattuk. Hogy felfedezzük, meddig tágítható az a határ, amit még zeneként tudunk befogadni, hogy létrehozható-e olyan mű, amely táncelőadásként és zeneműként is értelmezhető.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 28. hétfő, 20:00

Tünet Együttes
Afterparty - egy fiktív törzs fiktív rituáléja
Időtartam: 75 perc

Mindannyian képesek vagyunk megremegtetni a levegőt, tüdőnkkel egymás dobhártyájához érni.

A táj kihalt, mégis lélegzik. Tudod, hogy még maradtak páran, ők is figyelnek. Könnyű becsukni a szemed. Minden nagyobb lesz, ami hallatszik. A gyomor, a szív, a tüdő, az ízületek. Ideje ellazulni és egy másik nyelven megszólalni. Érinteni, ölelni, elsodorni. A másikkal szabadon összeizzadni. Hogy tudok segíteni neked, hogy kiszakadhassanak belőled ismeretlen, eltemetett hangjaid?

Karanténközösséget vállalva, a Tünet Együttes kísérleti évadjának keretében készült az előadás. A csapat teret adott mindenki kíváncsiságának, kreativitásának. Az emberi hang és mozdulat kapcsolatát kutattuk. Hogy felfedezzük, meddig tágítható az a határ, amit még zeneként tudunk befogadni, hogy létrehozható-e olyan mű, amely táncelőadásként és zeneműként is értelmezhető. Gondolhatjuk-e, hogy teljes figyelmünk, a másik meghallgatása, árnyalt hangunk keresése társadalmi állásfoglalás?

Előadók és alkotótársak: Dányi Viktória, Kelemen Patrik, Oláh Balázs, Szabó Veronika, Szász Dániel

Zenei tréner és alkotótárs: Harcsa Veronika
Produkciós asszisztens: Oberfrank Réka
Fény: Dézsi Kata
Kosztüm: Vass Csenge
Rendező: Szabó Réka

Köszönet: Farkas Kámea

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap, Trafó Kortárs Művészetek Háza

Ajánlatunk


Megindító szellemidézés: a Börcsök Boglárka által készített videofelvételek és a precíz megszemélyesítés segítségével három elhunyt táncos elevenedik meg - és velük együtt a modern tánc szabadságát és a 20. századi ideológiák elnyomását tükröző megható élettörténetük.

sors-diagnózis egy felvonásban Emese története se nem mese, se nem álom, hanem kortárs valóság. Portré egy nőről, egy társadalomról.

Az előadás akár egy (ön)gyógyító rituálé: Rodrigues és társulata a gyógyulás szellemeit - az encantadosokat - idézik meg. A címválasztás oka sokrétű: a munkafolyamat a covid-19 okozta egészségügyi válsággal összefüggésben indult és abból a vágyból született, hogy az encantadosok erői által varázsolják el a világot, és állítsák helyre annak törvényes rendjét. 11 táncos 140 színes takarót hív segítségül állandó alakváltáshoz.

Ajánló


A Willany Leó Improvizációs Táncszínháznak -az improvizáció műfajából kifolyólag- egyik fő jellemzője a kísérletezés, a folyamatos megújulás.

Magyar és térségbeli újcirkusz előadások, munkabemutatók, szakmai beszélgetések, közösségi események és a MUCH MORE Showcase, a cirkuszi számok & előadás…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!