Program


UH Fest: [Ahmed] | Nourani / Portelek / Kristóf | Triglav | Aaron Moore & Erik K Skodvin
5

UH Fest: [Ahmed] | Nourani / Portelek / Kristóf | Triglav | Aaron Moore & Erik K Skodvin

Az Európai Unió finanszírozásával.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 7. szombat, 19:00

UH Fest
Ahmed • Nourani/Porteleki/Kristóf • Triglav • Aaron Moore & Erik K Skodvin

Nagyterem
Nourani / Porteleki / Kristóf - 19.00
Aaron Moore & Erik K Skodvin - 19.50
Triglav - 20.45
أحمد [Ahmed] - 21.30

Trafóklub
Inou Ki Endo - 23.00
Új Bála - 00.00
Maltash - 01.00
Gabber Modus Operandi - 02.00
Drogded - 03.00

Az UH Fest keretében lép a Trafó színpadára Pat Thomas (zongora), Antonin Gerbal (dob), Joel Grip (bögő) és Seymour Wright (alt szaxofon) megismételhetetlen és lenyűgöző improvizatív koncertjeiről ismert kvartettje, az أحمد [Ahmed], amely a néhai Ahmed Abdul-Malik nagybőgös-arablantos jazzista filozófus amerikai, arab és kelet-afrikai zenéket kutató munkásságát értelmezi újra repetitív-kísérleti, súlyosan ritmizált, és megismételhetetlenül egyedi, új és szabad, 21. századi jazzé. Az [Ahmed] lemezeit, élő felvételeit a Café Oto házi kiadója, az Otoroku, illetve a nagyszerű avant-jazz kiadó, az Astral Spirits jelentette meg.

A SHAPE+ platformmal* együttműködésben a fesztivál egy rezidenciamunkát mutat be, amelynek részeként egy nemzetközi és két helyi alkotó dolgozik együtt, az eredményt pedig a Trafóban adják elő: Tahereh Nourani iráni elektroakusztikus zeneszerző áll össze Porteleki Áron dobos-brácsás-folk-hangművésszel, illetve Kristóf Márton kísérleti zenésszel (mindketten játszottak együtt a 12z trióban is).

Fellép Bertók Márton, aki Triglav néven egy módosított Buchla Music Easel szintetizátorral tágítja, mélyíti, színesíti a moduláris elektronikában rejlő lehetőségeket – egykor a Parasztok Atmoszférában kísérleti folkprojektnek is tagja volt, illetve visszatérő közreműködője a budapesti improvizációs színtérnek.

Végül, de nem utolsósorban pedig játszik még az estén Aaron Moore & Erik K Skodvin improvizációs duója: a multinstrumentalista Moore a Volcano The Bear alapítója volt egykor, illetve a Gospel of Mars avantjazz-zenekarban játszott és Alan Courtisszel is duózott; Skodvin a norvég kísérleti szcéna aktív zenésze, a Svarte Grainer, B/B/S, Deaf Center and Norwegian Noise Orchestra tagja.

Az Európai Unió finanszírozásával. Az itt szereplő vélemények és állítások a szerző(k) álláspontját tükrözik, és nem feltétlenül egyeznek meg az Európai Unió vagy az Európai Oktatási és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA) hivatalos álláspontjával. Sem az Európai Unió, sem az EACEA nem vonható felelősségre miattuk.

Megvalósult a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.

Ajánlatunk


Magyar és térségbeli újcirkusz előadások, munkabemutatók, szakmai beszélgetések, közösségi események és a MUCH MORE Showcase, a cirkuszi számok & előadás koncepciók szemléje.

Az előadás akár egy (ön)gyógyító rituálé: Rodrigues és társulata a gyógyulás szellemeit - az encantadosokat - idézik meg. A címválasztás oka sokrétű: a munkafolyamat a covid-19 okozta egészségügyi válsággal összefüggésben indult és abból a vágyból született, hogy az encantadosok erői által varázsolják el a világot, és állítsák helyre annak törvényes rendjét. 11 táncos 140 színes takarót hív segítségül állandó alakváltáshoz.

Ajánló


Magyar és térségbeli újcirkusz előadások, munkabemutatók, szakmai beszélgetések, közösségi események és a MUCH MORE Showcase, a cirkuszi számok & előadás…

„Sorry. Próbáltuk, de nem sikerült. Próbáltunk visszatérni a normalitásba, a sötét színházterembe, létrehozni egy táncelőadást, és azzal foglalkozni, amihez a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!