Program


Ulrich Krieger: Connect Silver Seeds - Budapest Workshop Ensemble / Blood Oath Band Project

Ulrich Krieger: Connect Silver Seeds - Budapest Workshop Ensemble / Blood Oath Band Project

Ulrich Krieger zeneszerző / előadó, szaxofonos két, egymástól merőben különböző projektjét mutatja be budapesti zenészekkel a Trafóban.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 17. hétfő, 20:00

Ulrich Krieger: Connect Silver Seeds
Budapest Workshop Ensemble
Blood Oath Band Project

Krieger klasszikus/kortárs szaxofont, zeneszerzést, elektronikus zenét és zenetudományt tanult Berlinben és New Yorkban. Magyaroszágon talán a legismertebbek a Zeitkratzer-rel közös munkái, de pályája során együttműködött többek között Lou Reeddel, a Fausttal, a Merzbow-val, Thomas Könerrel, Carl Stone-nal, John Zornnal, Lee Ranaldóval, Christian Marclay-vel, Laurie Andersonnal, LaMonte Younggal, Phill Niblockkal, Radu Malfattival, Michael Pisaróval, a Berlini Filharmonikusokkal, az Ensemble Modernnel, a PARTCH Ensemble-lal. A California Institute of Arts egyetmeen a zeneszerzés, az experimental sound practices és a rockzene professzora. Kutatási területe az újzene és az avantgárd rock kereszteződése, mely mára a kortárs rockkultúra peremvidékén, a zaj, a metál, a csend és a kísérleti kamarazene találkozásának határterületein mozog. Gyakorlata nem fogadja el a stíluskategóriákat, a 21. századi műfajok  között létezik, ugyanakkor a szaxofon erősített hangjának alkalmazásával különféle egyedi, csak rá jellemző hangzásokat képes létrehozni.

Budapesti zenészekkel együttműködve két különböző felkészülési folyamat előzi meg a Trafóbeli koncertet:
Az egyik a CEU és a Jazzaj közös szervezésében létrejövő Connect Silver Seeds workshop, melynek résztvevői Ulrich Krieger és Darázs Ádám irányításával, különböző szabad hangszerelésű kompozíciókat illetve az irányított improvizációs gyakorlatokat ismerhettek meg, és mutatnak be az esten.
A másik pedig, melynek eredményét a koncert második felében hallhatjuk, a Blood Oath zenekarra írt darabokból áll, melyet a magyar rock és kísérleti zenei élet fontos szereplői tanultak meg és mutatnak be.

A Blood Oath projektről Ulrich így írt:
"A Blood Oath egy noise-metal zenekar, amely szabadon lebeg a death és doom metal, a dark ambient és a kísérleti zeneszerzés között.
A Blood Oath kreatívan figyelmen kívül hagyja a különböző stílusok és műfajok konvencióit, és egy új, izgalmas és felpezsdítő ambient-noise-metal formátumban egyesíti őket, ahol a kompozíció ugyanolyan fontos, mint az improvizáció, a sűrűség találkozik a ritkasággal, és a vaskos noisefelületek pontosan megírt riffekkel cserélődnek.
A Blood Oath újradefiniálja a szaxofont, mint elektromos rockhangszert, amelyet egy pedáltáblán keresztül dolgoznak fel, az elektromos gitárt helyettesítve.
A Blood Oath kíméletlen."

Alkotók
Ulrich Krieger - szaxofon, elektronika / saxophone, electronics
Mészáros Ádám - gitár / guitar
Keszei Krisztián - gitár / guitar
Gryllus Samu - basszusgitár / bass guitar
Pándi Balázs - dob / drums

Támogatók: CEU Culture Hub, California Institute of Arts, Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál, Nemzeti Kulturális Alap

Ajánló


Izgalmas utazás időben és térben. A táncosok közötti párbeszéd ebben a koreográfiában is repetitív mozdulatokra és ingamozgásra épül fel.

sors-diagnózis egy felvonásban Emese története se nem mese, se nem álom, hanem kortárs valóság. Portré egy nőről, egy társadalomról.

"A tánc, a fény és a hangok mesteri, mindenre kiterjedő crescendója, amely egészen a megváltó fináléjáig lenyűgöző." A 30 jelenés…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!