Program


Vavra Júlia - Willany Leó: ripples in silence, The misty waltz

Vavra Júlia - Willany Leó: ripples in silence, The misty waltz

#félrehangoltvideoklip #leszedáltmusical #enerválttánc

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 8. hétfő, 20:00

Willany Leó Improvizációs Táncszínház
#kaméleon no.4. - Vavra Júlia
50' tánc

A #kaméleon projekt a Willany Leó kollektíva folyamatos megújulásra való törekvésének egyik materializálása: egy-egy meghívott, külsős alkotó bevonásával igyekeznek magukat újradefiniálni és lehetőséget adni arra, hogy az improvizáció és a kortárstánc végtelennek tűnő fogalmához újabb gondolatokat adhassanak, ezzel is gyarapítva a hazai kortárs kánont.

A vendégkoreográfusokkal létrejövő kutatások, bár a közös munka bemutatóval végződik, folyamatuk legalább annyira hangsúlyos és fontos: a jelenleg 23 fiatal táncművészből és több mint 30 zenészből álló kollektíva tagjai folyamatosan változó, cserélődő kisebb csoportokban tanulhatnak egymástól. A közös kutatásban társadalmi és viselkedési szabályokra is reflektálnak a művészek: a cél, hogy egy dinamikusan változó váz alapján töltsék meg különböző improvizációs technikák segítségével az előadást. Azért, hogy az alkotófolyamatok valóban ezekért az értékekért tudjanak harcba szállni, a kollektíva olyan művészeket hív meg, akik eddigi munkásságuk során hasonló értékek mentén dolgoztak, mint a Willany Leó.

A #kaméleon sorozat 4. évadának meghívott alkotója, koreográfusa Vavra Júlia. A kutatásból létrejövő előadás bemutatójára a Willany Leó 15 fesztivál keretein belül kerül sor, a Trafó Kortárs Művészetek Házával koprodukcióban.

Vavra Júlia Budapesten élő, szabadúszó kortárstáncos, performer és koreográfus. Tanulmányait a Budapest Kortárstánc Főiskolán (2010-2015) és a School for New Dance Development nevű amszterdami egyetemen (2017-2021, mint koreográfus) végezte. Jelenleg előadóként és koreográfusként is tevékenykedik, itthoni és külföldi produkciókban.

Eddigi munkáiban fontos szerepet játszott a mozgás hangulatteremtő ereje és a közönség és performer közötti dinamikákra fektetett extra figyelem. Humorral és kínos szituációk megnyerő erejével próbál reflektálni az előadói szituációk izgalmára és ki nem mondott etikettjeire. Előző projektjében (Artists Like Me) különös figyelmet fordított a szabadúszó, független művészlét küzdelmeire, problematikáira és kontradikcióira. Általában azt keresi, hogy az őt érintő kimondatlan, tabu témákat, hogyan lehet performatív szituációkkal és szimbolikus képekkel manifesztálni.

Különböző médiumok és formanyelvek(videó, hang, karakter építés, szöveg, mozgás, fény, kellékek, jelmezek..) kombinálásával és egymásra ható játékával olyan tereket próbál teremteni, ahol a fikció és valóság határmezsgyéje arra sarkallja a közönséget, hogy megkérdőjelezze: mi az előadás része és mi nem? A meglepetés, a kiszámíthatatlanság, az aktualitás és a környezetre való akut reakció fontos az előadói és alkotói tevékenységeiben. A térrel specifikusan dolgozik: a színpad, a nézőtér és a színházi tér perifériái egyaránt porondként szolgálnak. Sose lehet tudni, hogy a performerek hol bukkannak fel.

Táncművészek
Bagyinszki Bánk
Bartók Eszter
Bundschuh Vera
Engelmann András
Laza Tímea
Oberfrank Réka
Pataki Noémi Kata
Temesvári Zsófia
Thury Zita
Váth Máté

Alkotók
Fény: Rovó Virág
Produkciós vezető: Pallag Sára
Koreográfus, alkotó: Vavra Júlia
Művészeti vezető: Grecsó Zoltán
A Willany Leó munkatársai: Oberfrank Réka és Szilágyi-Pallag Emese

Trafó Kortárs Művészetek Háza, Műhely Alapítvány, Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő (Nemzeti Kulturális Alap)
Támogatók: Műhely Alapítvány; NKTK – Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő; Trafó

Ajánlatunk


Magyar és térségbeli újcirkusz előadások, munkabemutatók, szakmai beszélgetések, közösségi események és a MUCH MORE Showcase, a cirkuszi számok & előadás koncepciók szemléje.

A Nagymamával álmodtam egy különleges harmadik-generációs trauma-feldolgozást segítő, mégis sok humorral átitatott színházi stand up / monodráma. Az előadás azt az egy hónapot mutatja be, amelyben a 35 éves főszereplő, Göndör László - a pandémia valamint önismereti válsága kellős közepén - összeköltözött a 97 éves holokauszt- túlélő nagymamájával.

Ajánló


Van egy pont, ahol dobbantani kell.

Az iskola már nem zárhat magába. Még irányít, lehetőségeket mutat, de eljön…

A Willany Leó előadásoknál az a koncepció, hogy nincs koncepció. Különböző műfajokból érkező előadók találkoznak a Trafó stúdiójában azzal a…

Mennyire lehet beszédes egy egyszerű levegővétel? Hogyan lélegzünk életet gondolatainkba és vágyainkba? Az in_form egy mozgás alapú esemény, amely felerősített…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!