Program


WHS (FI): Búcsú (Lähtö)

WHS (FI): Búcsú (Lähtö)

Együttlét = illúzió?

 több

Erre a kérdésre keresi a választ a WHS produkciója: mi köti össze, majd mi szakítja szét emberi kapcsolatainkat? Adott egy férfi és egy nő. Komplikált a viszonyuk. Elsodródnak egymástól. Nem marad másuk csak közös emlékeik, képek és illúziók. Ott állnak zavarodottan a színpadon. Ahogy az érzelmeik és a gondolataik kavarognak, úgy mozognak. És úgy mozdul, úgy kel életre környezetük is.
 
 A Búcsú kiemelkedő jellegzetessége a tökéletes illúzió megteremtése majd lerombolása, ahogy minden igazán jó fizikai színháznak. A vizuális effektek szinte észrevétlenül teremtik meg az előadás álomszerű jellegét, olyan tűpontossággal, hogy az ember egy adott ponton saját valóságérzékelésében kezd el kétkedni.
 
A nyitójelenet víziószerűsége adja meg a kezdőlökést a Búcsú látványkavalkádjába: egy szakítás ismétlődik többször ugyanúgy, ami nézőjében a fokozatos süllyedés érzetét kelti. És hogy hová tart az utazás? Valahová, ahol a valóság önmaga tükörképére fordul.
A WHS egy finn kísérletezőkedvű színházi csoport, produkcióik a vizuális színház és az újcirkusz mezsgyéjén helyezkednek el. A 2002-ben Kalle Nio – az egyik legismertebb finn illuzionista és képzőművész - által alapított csapat legkülönbözőbb bűvésztrükkjei ötvözik a historikus elemeket és kortárs videóművészetet. Darabjaikban az újcirkusz modern, független és folyamatosan változó kifejezésmód, amely jól keveredik más művészeti formákkal. A csapat több mint harminc országban lépett színpadra, és szerepelt nagy sikerrel, köztük a Trafó színpadán is, ahol Ville Walo és Kalle Hakkarainen közös produkcióját, a Katoamispiste / Vanishing Point című előadást tekinthették meg az érdeklődők.
 
Rendezés: Kalle Nio
Koreográfia: Vera Selene Tegelman, Kalle Nio
Előadók: Kalle Nio, Vera Selene Tegelman
Jelmezek: Mila Moisio, Kaisa Rissanen
Zene- és hangtervező: Samuli Kosminen
Fénytervező: Jere Mönkkönen
Vetítés: Matias Boettge, Kalle Nio
Fénytechnika: Anssi Ruotanen
Színpadtechnika: Johannes Hallikas, Lotta Karhuvaara, Leena Nio

Ajánló


Van egy pont, ahol dobbantani kell.

Az iskola már nem zárhat…

Lélegzetelállító filmfelvételek zajos dub technóra komponálva, karibi érzelemdús klubzene és simogató dzsungelhangok a…

A koncert előtt 19.15-től Pandit Arvind Parikhról készült dokumentumfilmet vetítünk magyar felirattal, majd…