Program


smART! XTRA // AV composers

smART! XTRA // AV composers

smART! XTRA // AV composers
INTERAKTÍV INSTALLÁCIÓ - A ROM - Riders on the Mall Fesztivál keretében

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 30. csütörtök, 19:00

 Angolul magyar tolmácsolással
 
A nemzetközi AVnode hálózat LPM 2015-2018 (Live Performers Meeting) programja az audiovizuális élőművészet népszerűsítését tűzte ki célul Európa különböző országaiban. Magyarországon a Riders on the Mall Festival ad helyet a szakmai seregszemlének, melynek felvezető estéje a smART! XTRA sorozat AV composers tematikus része lesz. Ezúttal magyar művészek mellett holland projekteket is megismerhetünk a valós idejű képzenészet és mappingelés területéről.
 
Herczeg Tamás és Bordos László Zsolt a 2000-es évek eleje óta foglalkozik fényfestéssel, grafikus animációs és tárgy- valamint épületvetítéssel számos hazai és külföldi kulturális, civil és céges megrendelői projekt vizuális tervező partnereként. Munkáik rendszeresen láthatóak színházi és opera produkcióban, koncerteken, fesztiválokon, nemzetközi művészeti és szakmai találkozókon.
 
A Bordos.ArtWorks 3d mapping alkotásaival a műfaj elismert úttörői közé tartozik – Európa mellett vetítettek már Amerikában, Ausztráliában és Japánban is. Herczeg Tamás a digitális technológiák használata mellett előszeretettel kísérletezik analóg eszközökkel is. Szilágyi Csilla üvegművésszel közös TRANSFUSE c. performansza az üveg-fény-hang médiumait egyesítik. A geometrikus modulokból álló üvegkompozícióra vetített fények a zene ritmusára reagálva képeznek egyedi fényrajzolatokat.

A holland Oddstream produkciós ügynökség saját oktatási programjával úgy teszi elérhetővé széles közönség - felnőttek, gyerekek és szakmabeliek - számára az audiovizuális technikákkal való megismerkedést, hogy megőrizhessék alkotói autonomitásukat. Workshopjaik és videómapping megrendeléseik mellett interaktív installációkat készítenek, kétévente pedig saját fesztivált szerveznek. Marlijn Gelsing a budapesti Hacking Nature workshopon mohák és szenzorok segítségével vezet be az interaktív fényjelenségek világába.

Meghívott résztvevők: BORDOS László Zsolt, HERCZEG Tamás, SZILÁGYI Csilla, Marlijn GELSING
Sorozatszerkesztő – moderátor: KOVÁCS Andrea
Kreatív koncepció: Let it Be! art agency
Együttműködő partnerek: MÜSZI – Művelődési Szint, Budapesti Metropolitan Egyetem

Ajánlatunk


Az előadás akár egy (ön)gyógyító rituálé: Rodrigues és társulata a gyógyulás szellemeit - az encantadosokat - idézik meg. A címválasztás oka sokrétű: a munkafolyamat a covid-19 okozta egészségügyi válsággal összefüggésben indult és abból a vágyból született, hogy az encantadosok erői által varázsolják el a világot, és állítsák helyre annak törvényes rendjét. 11 táncos 140 színes takarót hív segítségül állandó alakváltáshoz.

Magyar és térségbeli újcirkusz előadások, munkabemutatók, szakmai beszélgetések, közösségi események és a MUCH MORE Showcase, a cirkuszi számok & előadás koncepciók szemléje.

Magyar és térségbeli újcirkusz előadások, munkabemutatók, szakmai beszélgetések, közösségi események és a MUCH MORE Showcase, a cirkuszi számok & előadás koncepciók szemléje.

Ajánló


Üdv a parlamentben! Ragadd meg a távirányítót és szavazz! Oktatásügy, biztonságpolitika, polgári szabadságjogok, popzene - mondj véleményt és befolyásold a…

2021. június 18-án Gaby Pepito vőlegényével, Brian Laundrie-val útra kelt, hogy valóra váltsák sokak elérhetetlen álmát, és világgá menjenek egy…

Magyar és térségbeli újcirkusz előadások, munkabemutatók, szakmai beszélgetések, közösségi események és a MUCH MORE Showcase, a cirkuszi számok & előadás…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!