Program


AHA Kollektíva: Senkiföldje

AHA Kollektíva: Senkiföldje

#naivművészet #hajladozás

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 18. csütörtök, 20:00

AHA Kollektíva: Senkiföldje 6+
TÁNC
English friendly

Keresünk egy kiindulópontot, amikor a mozgás önmagáért beszél, a test egyenes úton, közvetlenül kommunikál. Ennek érdekében ismert formákat teszünk próbára, és úgy döntünk, hogy nem foglalkozunk a különböző stílusok és irányok összeférhetetlenségével. Ítélet és minősítés nélkül akarunk tekinteni a kommerszre és a kortársra, a történetmesélésre és az absztrakcióra, a harmóniára, szépségre törekvésre és a dekonstrukcióra. És mindarra, ami az előadóművészetben ezekre a fogalmakra és minőségekre rakódott. Mindez érdekel minket, és próbára tesszük magunkat: az ösztönös megérzéseinket és érdeklődéseinket követjük a próbafolyamatban, és nem riadunk vissza attól, hogy olyan esztétikai területre merészkedjünk, amelyet a kortárs tánc nem, vagy csak idézőjelben, ironikusan használ. Kerüljük a kizárólagosságot, hitet és teret adunk a kíváncsiságnak és a naivitásnak.

Az AHA Kollektíva 2021-ben megalakult, hat tagú alkotócsoport. Régóta ismerjük egymást és tevékenykedünk együtt a szakmán belül. Négyen már a Győri Tánc -és Képzőművészeti Iskola felső tagozata óta ugyanabban a szakmai környezetben szocializálódunk: Gláser Márton, Kacsó Imola, Piti Vivien, Eyassu-Vincze Barbara. 2016-tól a salzburgi kortárstánc főiskolán folytattuk tanulmányainkat, ahol megismerkedtünk a kollektíva másik két tagjával: Kancsó Lucával és Oláh Balázzsal. Több, mások által vezetett kreációs folyamat során volt alkalmunk közösen alkotni. Jelenleg a saját profilunk megteremtésén dolgozunk. Munkáinkban törekszünk új nézőpontokat keresni a kortárs tánchoz, előadó művészethez, alkotáshoz vagy az általunk kutatott kérdéskörhöz kapcsolódóan. A kreációs folyamatok során a választott témát önálló entitásként tekintve, kibontakozását figyelemmel kísérve, intuitív módon alakítjuk tovább a végleges formájáig.

Alkotók: Eyassu-Vincze Barbara, Gláser Márton, Kacsó Imola, Kancsó Luca, Oláh Balázs, Piti Vivien
Zene: Porteleki Áron
Fény: Dézsi Kata
Konzulens: Szabó-Székely Ármin
Producer: SÍN Művészeti Központ

Támogatók
Budapest Főváros Önkormányzata; FÜGE Produkció; SÍN Művészeti Központ; Staféta program

Ajánlatunk


" .. reggel izzadva ébredünk és felsikoltunk hogy nincs ott a foga íve a nyakunkon csak egy hajszál a torkunkon és amikor már azt érezzük nincs tovább nem lehet tovább .. "

Ajánló


Izgalmas utazás időben és térben. A táncosok közötti párbeszéd ebben a koreográfiában is repetitív mozdulatokra és ingamozgásra épül fel.

Megindító szellemidézés: a Börcsök Boglárka által készített videofelvételek és a precíz megszemélyesítés segítségével három elhunyt táncos elevenedik meg - és…

2021. június 18-án Gaby Pepito vőlegényével, Brian Laundrie-val útra kelt, hogy valóra váltsák sokak elérhetetlen álmát, és világgá menjenek egy…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!