Program


Jérôme Bel (FR) / Udvaros Dorottya / Ördög Tamás: Jérôme Bel
7

Jérôme Bel (FR) / Udvaros Dorottya / Ördög Tamás: Jérôme Bel

„Auto-bio-koreo-gráfia”, aminek lehetett volna az az alcíme, hogy „tánc az AIDS-től a klímaválságig”. Jérôme Bel elmerül a saját életrajzában és a munkáihoz hozzákapcsolja elfogultságait, a választásai okát, kétségeit és céljait.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 17. szerda, 20:00

Jérôme Bel szerepében a Trafóban Udvaros Dorottya lép fel, aki sok egyéb mellett a Greenpeace elszánt aktivistája is. A Dollár Papa Gyermekeiből ismert Ördög Tamás pedig a darab helyi rendezője.

Jérôme Bel sorba rakja korábbi darabjait – melyek közül sok meghatározó jelentőségű a kortárs tánctörténetben, és jó pár járt is a Trafóban – archív felvételeken keresztül, és elmagyarázza a munkáját.

Viszont annak érdekében, hogy ne kelljen környezetszennyező módon egy társulat utaztatásával terhelnie a Földet, a darabot bárhol a világban, bármilyen nyelven elő lehet adni egy helyi előadó és egy helyi csapat segítségével, akik megkapják az előadás protokollját és minden szükséges információt. A környezettudatos francia koreográfus ötletadója és kulcsfigurája Sustainable theater? (Fenntartható színház?) projektnek, ami egy 12 jelentős európai kulturális intézményt összekötő nemzetközi együttműködés.

Jérôme Beltől nem áll távol egy ember életrajzának bemutatása: sok táncosról készített portrét, például a nagysikerű Veronique Doisneau (2004) a párizsi opera egy leköszönő balett táncosának állít emléket. Az Isadora Duncan (2019) pedig egy koreográfus eltáncolt életművéről szól.

A Trafóban a közönség láthatta már a Pichet Klunchun and myself című előadását 2012-ben, amelyben egy tradicionális thai táncossal való találkozását mutatta be, és amit Európa egyik legrangosabb kulturális kitűntetésével, a Routes Princess Margriet – a kulturális sokszínűségért díjjal tüntettek ki. 2013-ban a Disabled Theater-ben svájci, fogyatékkal élő színészek léptek színpadra, ez az előadás aztán megnyerte a Swiss Dance Award-ot. 2014-ben a The Show Must Go On című Bessie-díjas darabját nézhettük meg, amelyben 18-an táncoltak popslágerekre. 2017-ben és 2018-ban pedig a magyar civil és profi előadókat vegyesen felvonultató Gala-t imádtuk rengetegen.

Szöveg, videók, koreográfiák: Jérôme Bel
Rendező: Ördög Tamás
Előadó: Udvaros Dorottya

És: Frédéric Seguette, Claire Haenni, Gisèle Pelozuelo, Yseult Roch, Olga De Soto, Peter Vandenbempt, Sonja Augart, Simone Verde, Esther Snelder, Nicole Beutler, Eva Meyer Keller, Germana Civera, Benoît Izard, Ion Munduate, Cuqui Jerez, Juan Dominguez, Carine Charaire, Hester Van Hasselt, Dina Ed Dik, Amaia Urra, Carlos Pez, Henrique Neves, Johannes Sundrup, Véronique Doisneau, Damian Bright, Matthias Brücker, Remo Beuggert, Julia Häusermann, Tiziana Pagliaro, Miranda Hossle, Peter Keller, Gianni Blumer, Matthias Grandjean, Sara Hess, Lorraine Meier, Simone Truong, Akira Lee, Aldo Lee, Houda Daoudi, Cédric Andrieux, Chiara Gallerani, Taous Abbas, Stéphanie Gomes, Marie-Yolette Jura, Nicolas Garsault, Vassia Chavaroche, Magali Saby, Ryo Bel, Sheila Atala, Diola Djiba, Michèle Bargues, La Bourette, Catherine Gallant, Bakó Lea, Cserepes Gyula, Dányi Viktória, Farkas Ádám, Janzsó Cecília, Kankovszky Cili, Ládi-Erlauer Aldó, Nagy Zomilla, Németh Kálmán, Novák Evelin, Setzka Dávid, Tina Colada, Varga Gyöngyi, Vitárius Orsolya
Külön köszönet: Bartók Jolu

Produkció: Trafó Kortárs Művészetek Háza
Koprodukciós partnerek: Théâtre Vidy-Lausanne, R.B. Jérôme Bel, STAGES - Sustainable Theatre Alliance for a Green
Támogató: STAGES

Ajánlatunk


előbemutató - színház A szerző azonos című kötetének egy drámai részlete 12+ 90'

„Hogy lehet halálhírt hitelesen közölni színpadon? Betegségről, szeretteink haláláról nem könnyű fogalmazni. A téma epikus, bár hordoz magában abszurditást és szürrealitást, ami segíthet. Viszont túl személyes. Miért terhelném ezzel a közönséget? Tisztázom magamban, miért is akarom ezt színpadra állítani.

Ajánló


Magyar és térségbeli újcirkusz előadások, munkabemutatók, szakmai beszélgetések, közösségi események és a MUCH MORE Showcase, a cirkuszi számok & előadás…

Magyar és térségbeli újcirkusz előadások, munkabemutatók, szakmai beszélgetések, közösségi események és a MUCH MORE Showcase, a cirkuszi számok & előadás…

Üdv a parlamentben! Ragadd meg a távirányítót és szavazz! Oktatásügy, biztonságpolitika, polgári szabadságjogok, popzene - mondj véleményt és befolyásold a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!