Program


SUB.LAB.PRO-Manuel Ronda(IT)-Hód Adrienn(HU): TITÁN
7

SUB.LAB.PRO-Manuel Ronda(IT)-Hód Adrienn(HU): TITÁN

Ronda és Hód lehetőséget kínál a táncosoknak, hogy hogy elmélyedjenek különböző jellegű kreatív folyamatokban, munkamódszerek megismerésében és előadóművészezi tapasztalatok elsajátításában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Last event date: Saturday, May 27 2023 8:00PM

SUB.LAB.PRO (Manuel Ronda (IT), Hód Adrienn)
TITÁN
Az előadásban angol, francia, olasz, görög és magyar nyelven beszélnek.

A TITÁN a SUB.LAB.PRO The Ensemble Program második dupla premierje ebben az évadban. Ez alkalommal a táncosok Manuel Ronda olasz koreográfussal és rendezővel dolgoztak együtt, aki olyan világhírű társulatokkal alapozta meg egyedi kreatív nyelvezetét, mint Ultima Vez, a Charleroi Danse és a Rootlesroot, hogy csak néhányat említsünk.  Utolsó alkotói folyamatként az együttes Hód Adriennel dolgozott együtt, aki kétségkívül átszabta kortárs tánc határait és perspektíváit mind Magyarországon, mind nemzetközi szinten.

Ronda és Hód lehetőséget kínál a táncosoknak, hogy hogy elmélyedjenek különböző jellegű kreatív folyamatokban, munkamódszerek megismerésében és előadóművészezi tapasztalatok elsajátításában.

A Titán a Szaturnusz legnagyobb holdja,  a görög mitológiában a Titánt nem egyetlen emberről, hanem a világot uraló istenek egy csoportjáról nevezték el. A Titán a múltat hangsúlyozza, és azt a környezetet, amelyet a múlt teremtett és amelyben kénytelenek vagyunk élni és dolgozni. A múlt visszatarthat bennünket, vagy lehet tanácsok és eszközök forrása, működhet "vállként, amire támaszkodhatunk", mindenképpen jelen van, és nagyban meghatározza a létezésünket.

Az Ensemble tagok most a program végéhez érkeztek, de mūvészeti karrierjük még csak most kezdődik igazán!

Manuel Ronda (IT): oKaLLYToTeY
#totallyok #nyelvek #krokettkiralynő

A mozgás és a hang ritmusából, kompozícióiból, esztétikájából, csendjéből és nyugalmából kiindulva improvizációs technikák segítségével használjuk a testet. Az ítélkezés legcsekélyebb szándéka nélkül. A táncosok kihasználva az előttük sorjázó lehetőségeket fedezhetik fel saját szándékaikat, belső önmagukat, látható és láthatatlan oldalukat, a középpont és a hang kapcsolatát, sugárzását és eltűnését, hogy kifejezzék mindazt, ami belül rejlik.

Előadók: Fanni  Mészáros, Aggeliki Michalaki (GR), Anna Fauro (IT), Cecilia Weidacher (SWE), Coline Hemery (FR), Eleonora Cirelli (IT), Fanny Mansot (FR), Inés Lopez (FR), Manon Campion (BE), Opal Gelman (IL), Shaked Tadmor (IL), Dora Almeleh (BE)
Fény: Dézsi Katalin
Zene: Birdman
Produkció: SUB.LAB Event Productions
Koprodukciós partnerek: SÍN Művészeti Központ, Műhely Alapítvány, Trafó Kortárs Művészetek Háza
Koncepció, koreográfia: Manuel Ronda.

Hód Adrienn: Dead arm dance
#technika #bravúr #esetlenség

Milyen eszközei vannak egy kortárs táncosnak? Mit jelentenek egy kortárs táncosnak a tánctechnikai alapok? Hogyan használja vagy nem használja saját technikai tudását?
A mozgáskutatás az olyan alapmozgásokból, mint forgás, lengetés, gurulás, ugrás, lépés, haladás, emelés, esés és akrobatikus elemek használatból indul ki - a legegyszerűbb megvalósulási lehetőségektől a legextrémebb "technikás" megoldásokig jut el és vissza.  Így juthatunk el az esetlennek tűnő test használattól a teljesen kiművelt, precíz megoldásokig létrehozni formákat és azokat árnyalni. Keressük a minimumot és a maximumot. Keressük a technikai bravúrt más táncstílusokra támaszkodva.

Előadók: Aggeliki Michalaki (GR), Anna Fauro (IT), Cecilia Weidacher (SWE), Coline Hemery (FR), Eleonora Cirelli (IT), Fanny Mansot (FR), Inés Lopez (FR), Manon Campion
(BE), Opal Gelman (IL), Shaked Tadmor (IL), Izabela Flotyńska (PL)
Fény: Dézsi Katalin
Koreográfusi asszisztens: Cuhorka Emese
Produkció: SUB.LAB Event Productions
Koprodukciós partnerek: SÍN Művészeti Központ, Műhely Alapítvány, Trafó Kortárs Művészetek Háza, OFF Alapítvány/HODWORKS
Koncepció, koreográfia: Hód Adrienn

Az Ensemble:
Manon Campion (BE), Eleonora Cirelli (IT), Anna Fauro (IT), Izabela Foltyńska (PL),
Opal Gelman (IL), Coline Hemery (FR), Ines Lopez (FR), Fanny Mansot (FR),
Fanni Mészáros (HU), Aggeliki Michalaki (GR), Shaked Tadmor (IL), Cecilia. Weidacher (SWE)

Koreográfusok: Manuel Ronda (IT), Adrienn Hód (HU)
Külön köszönet: Dora Almeleh, Margit Hodovan, Anikó Rácz, Gergely Ofner, Bence Kovács, Péter Halász, Kata Dézsi
Alapítók, mūvészeti vezetõk, mentorok: Jenna Jalonen, Péter Juhász

Támogatók:
Műhely Alapítvány; EMMI-Emberi Erőforrások Minisztériuma; SÍN Művészeti Központ; SUB.LAB Event Productions; Trafó

Our offer


A történet a fizikai és a lelki sérülések története. Egy önvallomás, egy kórkép. Az élet áldozatai vagyunk vagy önmagunké? Mindig ez a kérdés. És az, hogy miért megy az élet folyton a saját életünk ellen.

Suggestions


A Fiúk különös tükröt tart elénk, amelyben látjuk a „Macsót”, a „Nárciszt” és a „Herkulest” is, így közelről tanulmányozhatjuk a…

Tíz éves születésnapi fesztiválra ezt írtuk: Idén korszakot zárunk, és a jövő titka, hogy nyitunk-e újat. Kérdés, hogy lesz-e tér…

Warning! The basket time limit is about to expire!
estimated time left:
00:00

item(s) in basket

total:


Time limit has expired. Please, put item(s) in to basket again.